Karatay Belediyesi ve Selçukya Kültür Sanat’a teşekkür
2020’nin son günlerinde, Selçukya Kültür Sanat Derneğimizin kitaplaştırdığı, Karatay Belediye’mizin kültür yayınları tarafından da Konya kültürüne kazandırılan Selçukya Şairleri Güldestesi çıktı. Öncelikle Karatay Belediye başkanı Hasan Kılca ’ya bu güzel eserin yayınlanması için verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca başkan yardımcısı Osman Ciğer beye ve Kültür müdürü Mehmet Karaca beye ve güldestemizin kapak tasarımını yapan Saffet Üçüncü Beye de teşekkürlerimi sunuyorum. Ve Selçukya Kültür Sanat Dernek başkanı Fatma Şeref Polat Hanım efendiye, kitabı edite eden Yakup Çak beye ve güldestemizin oluşması esnasında çalışmalarımıza katılan Devriş Ahmet Şahin beye ve Tayyar Yıldırım Üstadımıza da tebrik ve teşekkürlerimi gönderiyorum.
Selçukya Şairleri Güldestesi kitabı, Karatay Belediye başkanı Hasan Kılca’nın takdim yazısıyla başlıyor. Önsözü yazan ise Derneğimizin başkanı Fatma Şeref Polat. Bu yazımızın son kısmında göreceğiniz Güldestemize Dair başlıklı yazı da bana ait. İçindekilerden hemen sonra Selçukya şairlerinden Devriş Ahmet Şahin’nin derneğimizi tanıtan tez çalışması yer alıyor ve 25 şairimizden her birinden beşer şiir ve biyografileri bulunuyor. Alfabetik sıraya göre şairler güldestemizde şöyle sıralanıyor: Ahmet Şener, Demet Esen, Devriş Ahmet Şahin, Elife Mısral, Emel Kocaoğlu, Ferhat Pekedis, Galip Ayata, Fehim Hasan Karaca, Hasan Ukdem, Hüseyin Muşmal, İbrahim Demirtaş, İbrahim Şaşma, Kazım Öztürk, Mustafa Remzi Samancı, Nesrin Erkan Sabuncu, Osman Uzunkaya, Salih Sedat Ersöz, Saliha Değirmenci Yavaş, Sevil Köse, Seyit Ali Oruç, Şaban Özkara, Tayyip Sağ, Tayyar Yıldırım, Yakup Çak ve Zeki Oğuz. Bu 25 şairimizin birbirinden güzel şiirleri ile güldestemizi okuyan herkese bir şiir ziyafeti sunacağına eminiz. Konya'mıza hayırlı olsun.
Umarım ve dilerim ki böyle çalışmaların sayısı artar ve ilmin başkentliğini yıllarca yapmış şehrimizin kültür literatürü zenginleşir emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, güldestemize dair yazıma geçiyorum.
Yağmur diner ve gökkuşağı görünür bütün güzelliğiyle. Onu öyle güzel eyleyen bağrında taşıdığı yedi renktir, o yedi rengi bir araya getirebilmesidir. Bizim Selçukya şiir akşamlarında da bütün renklerin güzelliği yaşanır, yaşatılırken, söz uçar yazı kalır gerçeğinden yola çıkarak bir GÜLDESTE hazırlamaya karar verdik. Tıpkı yağmur gibi yağan şiirlerin söze gelişinden sonra bizim gökkuşağımız da bu Güldeste olsun istedik. Ama bu kadar zor bir işe kalkıştığımızı doğrusu bilmiyorduk. Şiirlerin toplanması ve seçimi görevini sevgili başkanımız bana verdikten sonra, bizimle birlikte olmak isteyen şairlerimizden gelen yüzlerce şiirin elden geçirilmesi doğrusu zevkli, ama bir o kadar meşakkatli bir süreç oldu.
Şiir programlarımızda olduğu gibi bu kitabın içine aldığımız şiirlerin niteliğinden çok niceliğine baktık. Çünkü kaliteden çok bu şehirde şiirin kısılan sesini gürleştirmek ve en duyarsız kulaklara bile duyurma gayretini göstermek istedik. Yirmi beş şairimizin beşer şiirinden oluşan bir Güldeste böylece ortaya çıktı. Sizler bu kitabın içindeki şiirleri okurken belki bazı eksiklikler göreceksin, nitelik bakımından belki eleştireceksiniz, ama şunu bilmenizi isterim ki bu şairlerimiz gerçekten büyük bir şevkle şiirler yazıyorlar ve medeni bir cesaretle böyle bir topluluğun içinde yer alıyorlar.
Bizim şairlerimizin büyük şevkini bu kitabı okurken sizler de göreceksiniz. Aşkın, ayrılığın, hayatın, ölümün, memleket sevgisinin, maneviyatın şairlere neler hissettirdiğine, neler söylettiğine şahit olacaksınız. Umudun, umutsuzluğun, çaresizliğin nasıl sağaltıldığını, hayatın devam ederken insanlara neler ettiğini mısra mısra, şiir şiir müşahede edeceksiniz.
Bu Güldestede yer alan bütün şairlerimize teşekkür ediyor, burada yer almasa da Selçukya Şiir Akşamlarına katılan bütün şair arkadaşlarıma başarılar ve bol ilhamlar diliyorum. Biz şiiri seviyoruz, bu şehir de şiiri sevsin istiyoruz. Amacımız sevgi, gayretimiz şiir... Başka da bir arzumuz yok.
Bu kitaba teveccüh gösteren siz okuyuculara da ayrıca teşekkür ederim. Huzurlu, duygulu, güzel okumalar...
HASAN KILCA’YA 2. TEŞEKKÜR
10 Ocak Dünya çalışan gazeteciler gününde 400’e yakın gazeteci ve Gazeteciliğe hizmet eden arkadaşımızın adına, Feyzi Çakmak Mahallesi'nde oluşturulan bir alanda dikilen çamlar için, Karatay Belediye başkamız Hasan Kılca’ya, hem kendi adıma hem gazetem Yeni Haber adına hem de diğer arkadaşlar adına çok teşekkür ederim. Gerçekten çok ince bir düşünce...
Sevgiyle kalın.