Şeyda Tekelioğlu

Şeyda Tekelioğlu

Başlamak

Başlamak

Mensubu olmaktan gurur duyduğum Karatay Üniversitesinin bahçesindeyim. Muhteşem bir mezuniyet ile kapattığımız dönemin ardından yine yılın en zinde en heyecanlı sezonu başlıyor. Mezun öğrenciler yeni bir hayata başlamanın heyecanı ve yuvadan uçmanın coşkusuyla okul ile ilişiklerini resmiyette ve şimdilik kesmek için sıklıkla okuldalar. Hayata atılıyorlar, üniversitede biriktirdikleri ceplerinde, şaşkın bir yüz ifadesiyle onlar için yeni bir başlangıç.

Üniversitemizi öğrencisi olmayı hayal edenler, sınav sonrası hayallerindeki yeni yuvalarını görmeye gelmiş. Ürkek ve heyecanlılar. Üniversitelerin bir binaya konuşlanıldığı günümüzde, bir kampüs üniversitesi olarak tüm görkemiyle KTO Karatay üniversitesi gözlerinin önünde. Derslikler, sosyal alanlar, uygulama ve simülasyon sınıfları… İhtiyaçları olan her şey karşılarında. Bu yıl kayıt yaptıracak, en taze öğrencilerimiz için yeni bir başlangıç.

Ve biz üniversite personeli girişteki güvenlikten Rektörlük Katına kadar yepyeni bir döneme kucak açmanın heyecanını yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi mezunlarımızı mesleklerinde görmenin gururunu henüz yaşarken, pırıl pırıl zihinler ile buluşmak için sabırsızlanıyoruz. Geçen yılın 12. Sınıfları, bu yeni, dönemin üniversiteli gençleri, biz sizin için hazır ve heyecanlıyız. Fiziki donanımımız tamam, idari personel ve destek personeli görevlerinin başında, akademik kadromuz, hocalarınız her zamanki gibi çalışmaya ve birikimini sizinle paylaşmaya hevesli. Biz hazırız. Henüz sonuçlar açıklanmadı ama gelin biz de bir yerden başlayalım, tanışalım. Sınav sonuçları siz nereye götürürse götürsün bu üniversite Türkiye'nin geleceğin olan sizlerin her durumda yanında olmaya her zaman hazır. Tanışmamız bizler için yepyeni bir başlangıç.

Son olarak şimdilerde 12. sınıfa geçenler. Bugün sizin için bir başlangıç. Bugün itibariyle üniversite sınavına hazırlanıyoruz. Gelecek için ekeceğimiz tohumun ilkini bugün toprağa atıyoruz. Verimli geçirilmiş bir yaz dönemi harika bir sınav sonucunun habercisidir. Kendini, sınavı ve süreci tanıdın ve şekillendirdin. Biz, sen ve ben, bu ise bugün başlıyoruz.

HAZIRSAK, BAŞLIYORUZ!!!!

Haydi bismillah.

Bugün yeni bir dönemin ilk günü. Gelecek için atacağın tohumların ilki bugün toprağa düşecek. Ölüp giden dakikalar belki de ilk kez bu kadar kıymetli olacak. Artık gerçek bir amacın var. Her dakikan kıymetli. İlk kez gerçekten bir şey yapacaksın, bir şey başaracaksın. Daha önce başarmak zorunda kalanlarınızın önünde saygıyla eğiliyorum. Onların benim tavsiyelerime zaten ihtiyacı bile yok. Ama ilk kez bir şey yapacaksın ve sonucu sadece senin üzerinde etkisini gösterecek. Koca bir yılı kendine ayıracaksın. Geleceğin, 20li yaşlarını, 30lu yaşlarını, çocuğunu hangi şartlarda kucağına alacağın belirlemek konusunda önemli bi adım atacaksın. Tabi ki kaderini baştan yazmayacaksın, ama senin için senden bağımsız yazılmış bir kader de yaşamayacaksın. Bugün itibariyle yapacaklarınla belirlenmiş bir kaderi içine sindire sindire yaşayacaksın.

Derin bir nefes al. Ara ara derin nefesler alıp yeniden ve yeniden başlayacağız. Bu ilki: Derin bir nefes al. Öyle bir nefes ki sana ve ömrüne şifa olacak. Sevgiyle ve kararlılıkla derin bir nefes al. “Elimden geleni ortaya koyacağım, çok güzel acılar çekeceğim, çok güzel yorgunluklarım olacak, çok uykusuz kalacağım ama her saniyesine değecek.” de. Çünkü gerçekten öyle. Bu yılı herkesten ve her şeyden bağımsız, tam bir özgürlük içinde ders çalışarak geçirmek kendine vereceğin en güzel hediye olacak.

Yazı planlayarak başlayalım bugün, TYT ve YT müfredatını önümüze alalım. Sorumluluğumuzdaki her dersin konularını alt alta listeleyelim. Ve öylece bırakalım. 6 Temmuz Cumartesi gününe kadar iki görevimiz var.

Çalışma ortamımızı derince temizlemek (camlar dahil). Dip köşe temizlik. Fazla hiçbir eşya bırakmayalım. Tüm bu temizliği kendimiz yapalım, gerektiğinde annemiz zaten bize destek olur.

Güvendiğin bir yayın evinin TYT deneme setini alıp, çözebildiğimiz sayıda denemeyi süre tutarak çözmek. Çözdüğümüz denemelerde yanlışlarımızı ve boşlarımızı tek tek inceleyip hangi konuda olduğunu not almak.

Pazar günü bu denemelere dair analizlerimizi yapacağız ve yaz programımızı oluşturacağız. 8 Temmuz-16 Eylül arasına bir ders çalışma programı yapalım. AYT konularını erite erite bol soru çözerek ilerleyeceğimiz 10 haftayı gün gün konu konu planlayalım. İsterseniz bir haftada sadece bir dersi gündemimize alalım, bu uygun değilse her günü sabah ve öğleden sonra diye bölerek iki farklı dersten konularla ilgilenelim. Nasıl iyi gelecekse öyle programlayalım. Ve ister en zorlandığınız konudan başlayın isterseniz en kolayı, ister kendiniz çalışın ister bir eğitimciden ders alın ve yahut YouTube’dan takip edin…. Stiller ve uygulama yöntemleri çoğaltılabilir. Ama ne yaparsanız yapın başlayın. Nasıl bir etkinlik olursa olsun bu programdan şaşmayın. Gerekirse uykunuzdan çalın ama programa mutlaka sadık kalın. Mükemmel bir program yapamadıysanız ufak değişiklikler yapın. Bir de haftada bir günü tatil ilan edin. Yetişmeyen konular için yedek bir gün gibi de düşünebilirsiniz. O günde telafiler yapılır, geçen hafta verimli mi diye düşünülür, gelecek hafta programlanır ve sosyalleşme ihtiyacımızı gideririz.

Evet hızlı mı bilmem ama bir başlangıç yaptık. Şu hafta hazırlık yaparak ve denemeler çözerek bitsin. Pazartesi itibariyle son gaz başlıyoruz. Şimdiden kazandık diyebilir miyiz pek ala diyebilir. Çünkü kendimiz için bir şey yapmaya şu saniye BAŞLADIK.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şeyda Tekelioğlu Arşivi
SON YAZILAR