Seyfullah Koyuncu
Seyfullah Koyuncu Vites düşse de frene basılmadı

Vites düşse de frene basılmadı

Girişimcilik, ülkemizin ekonomik anlamda gelişmesi için ihtiyaç duyduğumuz bir alan. Girişimcileri cesaretlendirmek ve ödüllendirerek motive etmek şu anda ülkemizin belki de en önemli konularından birisidir.
 
Çünkü, sağlıklı bir büyüme ve gelişmiş bir ekonomi için hem ürün çeşitliliği hem ileri teknolojik ürünler hem de özgün üretim ve tasarım becerisi olmazsa olmazlardandır.
 
Tüm bunlar içinse girişimciler olmazsa olmazımızdır.
 
Bu noktada hem üniversitelere hem sivil toplum kuruluşlarına hem sanayicilere ve bağlı bulundukları kuruluşlara hem de siyasete ve kamuya büyük işler düşüyor.
 
Girişimin ve girişimciliğin önünü açmak adına ekonomik, siyasi, sosyal ve teknik anlamda herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor.
 
Girişimci İş Adamları Vakfı bu konuda üzerine düşeni yapmış.
 
Girişimci İş Adamları Vakfı'nın gerçekleştirdiği, Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi programı dün Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı.
 
Düzenlendiği ilk yıldan itibaren 1000’den fazla proje başvurusu alan, 300 projenin derecelendirildiği, bu yıl 8’incisi yapılan etkinlik aslında çok önemli bir görevi icra ediyor. Girişimcileri cesaretlendiriyor…
 
Girişimciliğin daha fazla değer görmesi adına başta GİV Başkanı Mehmet Koç ve GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ortaya önemli bir çaba koymuş.
 
Daha dolu dolu bir program olabilirdi aslına ama ortaya koyulan çaba bile takdiri hak ediyor.
 
LAF DEĞİL, İCRAAT
 
Ekonominin durumu belli, pandemi sürecini zaten anlatmama gerek yok, tüm dünya ülkeleri zor bir dönemden geçiyor. Böyle bir süreçte devletlerin yeni yatırım yapması ya da mevcut yatırımlarını sürdürebilmesi de haliyle kolay olmuyor.
 
Pek çok ülke 2 senedir kepenk kapatmış durumda. Sadece günlük ihtiyaçlar ve hayati gereklilikler kamu eliyle yürütülüyor. Yeni bir yatırım yapma becerisi gösteren ülke sayısı ise parmakla gösterilir durumda doğrusu.
 
Bizim ülkemiz bu konuda her ne kadar vites düşürmüş olsa da frene basmış değil. Bu kadar badireye rağmen yatırımlar hala devam ediyor.
 
Böyle çetin bir sürece rağmen son 1 haftada sadece Konya’da yapımına başlanan ya da son aşamaya gelen pek çok proje var mesela. Bunlardan birkaçını bir çırpıda listeleyecek olursak;
 
Geçtiğimiz gün Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından, Akşehir Anayol Köprülü Kavşağı, Akşehir-Tuzlukçu Yolu ve Beyşehir Yolu’nun açılışları yapıldı. Ulaştırmada önemli bir mesafe daha kaydedildi…
 
Selçuklu Belediyesi tarafından ise Yazır Mahallesi’nde yapımına başlanan “32 Derslikli Okul” projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Yüzde 45’i tamamlanan okul 2022 yılı içerisinde açılacak.
 
Yine Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılacak olan Selçuklu Şehir Kütüphanesi son aşamaya geldi. Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkacak olan kütüphane tasarımıyla Türkiye’de örnek olacak nitelikte.
 
Dün ise Karatay Belediyesi tarafından, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet verecek yeni aşevi binasının temeli atıldı.
 
Görüldüğü gibi Selçuklu Belediyesi eğitim yatırımlarına ağırlık vermiş. Eğitimde hiç hız kesmiyor. Ahmet Pekyatırmacı Başkan gelecek nesle yatırım yapıyor, sadece binaları değil, geleceği de inşa ediyor.
 
Karatay Belediyesi ise sosyal belediyecilik anlamında çok değerli bir yatırıma imza atmış. Hasan Kılca Başkan da yeni yatırımıyla hem hizmet yapacak hem sevap kazanacak. Çok değer verdiğim bir yatırım. Sonuçta garip gurebanın yuvası olacak. Bu yatırımın ecri çok olur…
 
Sevgili okurlar, siz bakmayın sosyal medya çığırtkanlarına, kim ne derse desin, Türkiye’de hizmet yarışı hala sürüyor.  Bu hizmet yarışını da beklenildiği gibi AK Partili belediyeler sürdürüyor.
 
Öyle mezarlıklara iki ibrik koyup, eski bir çeşmenin kurnasını değiştirip, fasa fiso işlerle belediyecilik yaptım diye caka satmıyorlar.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi