Salih Küçükiba

Salih Küçükiba

Konyaspor tat vermiyor!

Konyaspor tat vermiyor!

Ligin 9.haftasında Beşiktaş’a konuk olan Konyaspor sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Aslında haftalardır istenilen oyunu bir türlü ortaya koyamayan Konyaspor’da bu beklenen bir durumdu diyebiliriz. Çünkü Eyüpspor maçında oynanan kötü futbol bu maç için de sinyali vermişti. Eyüp maçında son dakikalarda atılan goller teknik heyete ve yönetime moral olsa da taraftarlar olarak bizleri oyun memnun etmemişti. Özellikle 70.dakikaya kadar sahada varlık göstermeyen Konyaspor’da bunun sebebi teknik heyetin oyuna geç müdahaleleri ve herhangi bir oyun sisteminin olmamasından kaynaklanıyor. Aynı sorunun başka versiyonunu Beşiktaş maçında gördük.

Maça kontrollü başlamamıza ve Beşiktaş kalesine de kontra ataklarla gitmemize rağmen bir türlü üçüncü bölgede son pasları iyi yapamadık. Madem yapamadık kalemizde gol görmesek ve maçı tutsak en azından ilk yarıyı 0-0 bitirebilsek ikinci yarıya biraz daha umutlanabilirdik. Ancak özellikle defans hattındaki oyuncuların peş peşe gelen basit hataları ile bir anda 2-0 geriye düştük. Nikola Boranijasevic’in çevre kontrolü olmaması ve sadece topa odaklanması aslında sağ bekte sıkıntı yaşayacağımızın göstergesi. Çünkü defans hattındaki oyuncular için en önemli şeylerden birisi çevre kontrolüdür. Futbol ayakla oynanan bir oyun olsa da yetenek çok önemli olsa da çevre kontrolü ve zeka da bir futbolcuda aranan en önemli özelliklerin arasında olması gerekir.

Bir diğer konu ise Ali Çamdalı’nın Aleksic ve Pedrinho’yu ilk 11 de oynattığı hiçbir maçta verim almamasına ve pişman olmasına rağmen üstelik bunu Eyüp maçında düzeltti dememize rağmen bu maça yine bu ikili ile başlaması ve yanlış 11 tercihi. Beşiktaş gibi bir takıma da bunu yaparsan ve senin hamle oyuncun defansa gelip defansta inanılmaz bir hata yaparsa ben de bu oyuncuyu eleştiririm. Yönetim bu oyuncuyu defanstan top çıkarsın diye almadı. Ama sen adama Hadziahmetovic görevi veriyorsun. Yapamaz. Bu durumdan Pedrinho’nun da ne kadar sıkıntılı olduğunu oyundan çıkarken anladık zira Pedrinho’nun adını bile duyamadık.

Saha dışına tekrar çıkacak olursak 6 yaşımdan bu yana maçlara giden bir taraftar olarak söylüyorum bunu. Doğuştan Konyasporlu olan ve şehrine sevdalı bir taraftar olarak söylüyorum. Ali Çamdalı keşke başarılı olsun ve takımımızı senelerce en güzel şekilde idare etsin. Ancak ben hiç ışık göremedim. Biz sabırsız insanlarız bunu kabul ediyorum, sıralamadaki yerimiz de kötü değil evet ama futbol adına geldiği günden bu yana bir türlü istenileni göremedik biz taraftarlar olarak. Bir sistem göremedik sahada. Bir ışık göremiyoruz. Taraftarlara kulak verilmiyor. Biz de doğal olarak yapıcı eleştirilerimize devam ediyoruz. Ali hocam kısacası Konyaspor tat vermiyor. Takım yeni evet ama senin dönemindeki hiçbir konyaspor çıkıp çatır çatır top oynamadı. Evet mücadele görüyoruz ancak o da bir yere kadar. Her maça farklı hazırlanmak yerine takıma sistem artık bir sistem oturtup, bir ideal 11 belirleyip rakiplere korku vermen gerekiyor. Zira kadromuz bunu yapacak güce sahip. Artık Gaziantep maçından da puansız dönersek o maçta da futbol göremezsek evimizde oynayacağımız Başakşehir maçında tribünlere kimsenin bir şey demeye hakkı yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Küçükiba Arşivi