Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya size 5 numara büyük gelir!

Konya size 5 numara büyük gelir!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesabından, Bolu'da çöp atan bir vatandaşa kesilen ceza hakkında yaptığı açıklamada, "Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim, atamazsın çöpünü!!! İlgili firmaya ve araç sahibine 14.407 TL ceza tebligatı gönderildi. Ben sizin belediye başkanınıza benzemem. Türkiye'nin en temiz şehrini kimseye kirlettirmem!!! " sözleriyle tepki çekti.

CHP'li Tanju Özcan'ın "çöp provokasyonuna" Başkan Altay'dan tokat gibi cevap geldi.

Başkan Altay, "Konya size 5 numara büyük gelir" diyerek, polemik siyasetinin şehir yönetiminde yeri olmadığını belirtti ve aşağıda sıraladığı belediye hizmetleriyle Tanju Özcan’ı adeta bombaladı.

“İzmarit toplamayı belediyecilik kabul eden vizyonunuza büyük gelmezse!

Bolu halkına olan saygımıza gölge düşürmeyin. Konya size 5 numara büyük gelir. Polemik siyasetiyle şehir yönetmek bizim buralarda çok eskide kaldı.

İzmarit toplamayı belediyecilik kabul eden vizyonunuza büyük gelmezse;

Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisleri

Atık Su Arıtma Tesisleri

Mor Şebeke (Atık Su Geri Kazanım Tesisi)

Gürültü Bariyerleri

Dar Gelirli Aileler İçin Doğalgaz Dönüşüm Projesi

Sıfır Karbon Binalar

630 km Bisiklet Yolu

Bisiklet Tramvayı gibi yüzlerce projeyi görmek için Konya'ya gelin.

İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri

Sıfır Atık Uygulamaları

GES Projeleri

HES Projeleri

Tıbbi Atık Bertaraf Projesi

İklim Dostu Yeşil Binalar

Solar Kompost Tesisi

Karışık Belediye Atıklarından Enerji Üretim Tesisleri projelerimize hiç girmiyorum."

Uğur Başkanın bu paylaşımı iki gündür sosyal medyanın gündeminde en tepede.

Başkan Altay sadece hizmet belediyeciliğini değil, polemik ve algı belediyeciliğini de en iyi şekilde yapacak yeteneğe sahip olduğunu bu paylaşımıyla gösterdi.

Tanju Özcan aslında Uğur İbrahim Altay’ın muhatap olacağı kadar önemli biri bile değil ama; 'Hak edene hakkını bildirmek, kırk yetime kırk kaftan giydirmek gibidir' demiş atalarımız.

Uğur Başkan da giydirmiş işte…

CHP’nin İstanbul, İzmir, Ankara gibi belediyelerde yürüttüğü polemik siyasetine hepimiz alışmıştık. Aynı anlayış Bolu’da da devam ediyor. CHP’li başkanlar çok laf, az iş üretirken, Konya’nın belediye başkanlarının ömrü hizmet üretmekle geçiyor.

Türkiye’nin en temiz ve düzenli şehri olan Konya’daki belediyecilik ile kıyas bile kabul etmeyecek belediyecilik yapanlar, Konya’yı akıllarınca küçük görüyor.

Hele bir de Konya’nın Ereğli ilçesi kadar bile yüz ölçümüne, nüfusa, büyüklüğe sahip olmayan Bolu’nun belediye başkanın şov yapması komik gerçekten.

Ben bu satırları yazdığım sırada Başkan Altay, Konya merkeze uzaklığı 156 kilometre olan Ereğli’deydi. Muhtemelen akşam da başka bir ilçede başka bir programa katılacak.

Oturduğu yerden başkanlık yapanlar ahkam kesedursun bakalım…

Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip olan Konya’da ister belediye başkanı olsun ister vali farketmez, hizmet vermek çok zor bir iştir. Bolu’da ulaşım ve temizlik hizmeti vermekle Konya’da bu hizmetleri vermek aynı mıdır? Kim ne derse desin; belediyecilikte Konya büyük bir markadır. Hatta daha iddialı konuşayım, geçmişten bu yana Türkiye’ye belediyeciliği Konya öğretmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi