Gülşen Yılmaz
Gülşen Yılmaz Okumayın, öldürebilir!

Okumayın, öldürebilir!

Bu aralar halkın gündemini en çok meşgul eden konular, kayıp Ecrin ve Zümrüt Apartmanı kitabı…
 
Kimden dinlesem, kime sorsam iki konuda da çok öfkeli, çok üzgün.
 
Nasıl üzgün olmayalım ki… Ben bile artık şöyle dönüp yazılarıma baktığımda bu tür konularda yazdığımı görüyorum. Bitmiyor çünkü.
 
Ama bitmeli!
 
Bitmesi içinde gerekirse her hafta kalemimizle savaşacağız!
 
Yeter ki çocuklarımız motorlarını maviliklere sürebilsin. Yeter ki onlar huzurla çiçekli bahçelerde parklarda oynayabilsinler. Bu şansı verelim yeter ki!
 
Peki, nasıl olacak?
Eğitim, eğitim dedik, eğitimli şahsın yazdığı sözde kitabı da gördük. Demek tek sorun okulda alınan eğitim değil… Hem aileler, hem öğretmenler, hem de toplum iyi insan yetiştirmekte sınıfta kalmak üzere.
Çok kere yazdım, söyledim bıkmadan tekrar söylemeliyim ki çocukları takip etmek zorundayız. Tek çare bu! Bu ne demektir?
Çocuğum ne okuyor; ne izliyor; ne yazıyor; ne oynuyor, görmeliyiz.
Bu çocukların başında uzunca bir zamandır gizli bir bela var anneler ve babalar siz ondan bahsedeyim.
Adı: Wattpad
Şimdi birçoğunuz diyecek ki; “Evet benim çocuğum o siteden kitap okuyor. Hatta okuduğu kitapları bana sipariş ediyor. Biz de mutlu oluyoruz çocuğumuz okuyor diye.”
Maalesef durum o kadar masum değil Sayın Ebeveynler!
Bu Wattpad denen sitede herkes hikaye, roman yazabiliyor. Sonra yayınevleri burada çok okunan yazıları kitap olarak basmayı teklif ediyorlar. Basılıyor. Ve o kadar tutuyor ki 50. 60. baskısına giren kitaplar oluyor.
Buraya kadar her şey güzel görünüyor değil mi? Ama bir de madalyonun öteki yüzü var.
Kitap olarak basılan bu Wattpad ürünleri hikayeler +18 içeriklere sahip… Hatta hemen hemen hepsi Zümrüt Apartmanı kitabının içeriğinden de beter yazılmış vaziyette. Uyuşturucu, müstehcenlik, alkol, gaspçılık ne ararsan var.
Kitapların hedef kitlesi de maalesef 10-17 yaş arası çocuklarımız…
Geçen sene kitap fuarında şahit olmuştum. Bu yaş aralığındaki bütün çocukların ellerinde Wattpad kitapları vardı. Ve Wattpad’de yazar olan daha çocuk diyebileceğimiz birisi de imza gününe gelmişti. Kitap imzalatan gençlerin çığlıkları hala kulağımda... O denli seviyorlar. Durum gerçekten çok vahim!
Demem o ki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgilenmesi gereken en önemli meselelerden biri bu Wattpad... Biz çocuklar böyle kitaplar okuyarak, sapık bir zihniyetle büyüsün istemiyoruz.
Yine diğer bir görevde kitap fuarlarını tertip edenlere ve belediyelere düşüyor elbette. Bu tarz uygulamalarda ün kazanmış, ne idüğü belirsiz kitaplar yazan kişileri fuarlarda görmeyelim artık.
Hiçbir sapık yaklaşım edebiyat maskesi takılarak meşrulaştırılmaya çalışılamaz. Ne Zümrüt Apartmanı’nın yazarı ne de başka bir şahıs tarafından!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi