Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Gündeme dair notlar…

Gündeme dair notlar…

Covid 19, Koronavirüs salgını, pandemi, kapanmalar, maske, sosyal mesafe, hijyen, aşı gibi kavramlarla birkaç yıl tüm dünya oyalandık durduk. Film sahneleri gibi olaylar yaşadık.

Depolarda tıraş olmaya çalışırken basılanlara, nargile keyfi yapmak için gizlice bir araya gelip baskın yiyenlere şahit olduk. Hepimizin dengesi bozuldu tabi bu dönemde. Durum böyle olunca dünyanın neresinden bulaşıcı hastalık haberi gelse alt üst olmamız normal. Afrika’dan başlayan ve farklı ülkelerde de görülen maymun çiçeği virüsü de daha ülkemizde görülmemesine rağmen yukarda saydığım kavramları hatırlatarak büyük tedirginlik yaşamamıza sebep oluyor. Sağlık bakanımız bu konuyla alakalı içimizi rahatlatıcı açıklamalar yapıyor. Benim sosyal hayatta gördüğüm kadarıyla virüsten çok virüs kaynaklı sosyal değişimden korkuyoruz. Haklıyız da… Birde virüs sadece sağlığımızı değil cebimizi de etkiliyor. Pandemi sürecinin ekonomik etkilerini gözardı etmek mümkün değil. Tüm bu yaşanmışlıklardan sonra maymun çiçeği virüsünün adıyla bile hepimizi endişelendirmesi kadar doğal birşey olamaz.

Maymun virüsü dünyada ne kadar hızlı yayılır bunu bilemeyiz fakat insanlıktan nasibini almadığını hepimizin bildiği Siyonizm vahşetine durmadan devam ediyor.

Kim dur diyecek acaba diye birbirimize bakmaya da biz devam ediyoruz…

İçimiz kan ağlayarak izlediğimiz görüntülere de maalesef alışmaya başladık. El kadar bebelerin vahşice katledilmiş hallerini görmek haber bültenlerinin sıradan yayınıymış gibi izlemek ve bunlar karşısında dilimizle ve kalbimizle buğz edebilmekten başka elimizden birşey gelmemesi normalleşmeye başladı… Rabbim bizi affetsin…

Bir kez daha söyleyelim o zaman… Kahrolsun İsrail, yaşasın özgür Gazze…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) terfi, temdit ve emeklilik işlemlerinin kararlaştırıldığı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Pilot Tuğgeneral Mete Kuş da tümgeneralliğe terfi etti. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın hava koruma ekibinde yer alan Tümgeneral Mete Kuş, Resmi Gazetede yayımlanan kararla Konya 3'ücü Ana Jet Üs Komutanlığına atandı.

Mete Komutan 15 Temmuz Kalkışması öncesi ve sonrasında FETÖ ile mücadele eden vatansever komutanlarımızdan birisiydi. Cumhurbaşkanlığı uçağına yaklaşarak selam verdiği ve Cumhurbaşkanımızın “Bu Bizim Mete” diyerek yanındaki heyete tanıttığı Meten Kuş 15 Temmuz sonrasında 3'üncü Ana Jet üs Harekât Komutanı olarak görev yapmıştı.

Mete komutanımıza Konya’mıza tekrar hoş geldiniz diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi