Lokman Koyuncuoğlu
Lokman Koyuncuoğlu Uykunuz haram olacak!

Uykunuz haram olacak!

MÜSİAD’ın Türkiye’ye örnek bir geleneği var. Genel Başkanlar dört yıl boyunca görev yaparlar,sonra görevi devrederler.MÜSİAD Şubelerinde ise başkanlar için bu daha esnek. İsterlerse başkanlığa devam edebilirler. Ancak Konya Şubesinde bu teamüle uyulur, aynen Genel merkezdeki gibi uygulanır.
Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’ın da görev süresi şubat ayında son bulacak ve görevini yeni bir isme devredecek.MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantıları her iki ayda farklı bir şehirde yapılır. Şube başkanlarına bu toplantı görev süresince ancak bir kez denk gelir. Hafta sonu MÜSİAD 78. GİK toplantısı Konya’da yapıldı. Başkan Aslan Korkmaz’ın çok iyi planladığı bir organizasyonla Konya, başka şehirlerden katılan MÜSİAD üyelerine görülmesi ve örnek alınması gereken bir ev sahipliği yaptı. Katılımın en yüksek düzeyde olması zaten bunun temel işaretiydi.

Tabi bu örnek alınma tabiri, misafirlerin kendi ifadelerinden ve 25 civarındaki ulusal medya temsilcilerinin kanaatlerinden söylüyorum. Öyle ki, iki gün boyunca hem ekonomik ve siyasi konular anlamında her şey tartışılırken hem de sosyal anlamda şehri tanıtacak kültürel ve sanatsal etkinliklere hatta kısmen eğlenceye uygun zamanlar vardı. İsteyen misafirlere sema gösterisi isteyene Sille’de nargile tercihi sunuldu. Dolu dolu iki Konya günü yaşayan misafirlere Konya’nın bir başka güzel geldiğine şüphem yok. Genel Başkan Olpak, ev sahibi Konya Şubesini de tüm konuşmalarında başarılı organizasyon ve cömertliğinden dolayı taltif etti.

Misafirlerin büyük çoğunluğun kaldığı ve programların da yapıldığı Dedeman Otel, Genel Müdürü Recep Altınok nezdinde takdiri hak edecek güzel bir ev sahipliği yaptı.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, başkanlığının ilk günleri olmasına rağmen sakinliği ve konulara hakimiyeti ile oldukça tecrübeli bir portre çizdi. MÜSİAD’ın başka bir önemli geleneği de müstakbel başkan adaylarının içerde iyi düzeyde tecrübe kazanarak başkanlığa hazır hale getirilmesi. Nail Olpak, yılların başkanı gibi hem teşkilatlarından hem medyadan fazlasıyla geçer not aldı.

Programın onur konuğu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Ajansları Genel Sekreterlerinin de bulunduğu toplantılara katıldı, MÜSİAD üyelerine hitap etti. Kabinenin en naif en sempatik bakanlarından biri olan Yılmaz ile gazetecilere açık toplantıda bir araya geldik. Özetle Cevdet Yılmaz’a şunları söyledim; “Kalkınma Bakanlığın temel görevi, Türkiye’de gelişmişlik düzeyini bölgeler arasında yakınlaştırmak olmalı. Anadolu’nun gelişmişliği ile Marmara Bölgesinin gelişmişliği arasındaki farkın kapanmasını sağlamak temel hedef olmalı. Bunun içinde önce Orta Anadolu’nun Marmara düzeyine gelmesi gerekir ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun, Orta Anadolu düzeyine çıkması mümkün olsun. Bunun içinde Anadolu’nun yükünü çeken Konya’nın yeni teşvik paketinde en az 3. bölgede olması gerekir

Pazar günkü KOP koordinasyon toplantısında bunları da konuşmak üzere bakan Yılmaz’la anlaştık ancak O, menfur saldırı sebebiyle Bingöl’e döndü.

KOP koordinasyon toplantısına Başkanlığı Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu yaptı. Bu toplantıya KOP bölgesindeki, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’den siyasetçi,yerel yönetici ve bürokratlar katıldı. 200 kadar kişinin katıldığı bu programa, 2005 yılında Konya’da ilk kez Mavi Tünel’in kazılacağı bölgeye giden, bu konuda kapsamlı rapor hazırlayan ve bu koordinasyon organizasyonu yapan “KOP İdaresi” nin kurulmasını o günlerden beri savunan MÜSİAD çağrılmamıştı. Türkiye’deki bürokrasinin işleyişine dramatik bir örnek ancak böyle verilebilir.

Bu konudan Bakan Davutoğlu’nun haberinin olmadığı kesin ama KOP İdaresi ve Başkanı Mehmet Babaoğlu ne diyor gerçekten merak ediyorum.
Bakan Ahmet Davutoğlu Bosna ziyaretin ardından Konya’ya gelince sanırım bir kez daha gördü ki, bu coğrafyada herkesin Türkiye beklentisi çok büyük. Onun için KOP çalışanlarına Uyuduğunuz uyku, çalışmaktan haram olacak, köy köy dolaşacaksınız, kalkınma mekanik değil organik olacak derken, konu tek başına Türkiye’nin meselesi olmaktan çoktan çıkmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi