Konyaspor Scout

Konyaspor Scout

Top taca çıktı

Top taca çıktı

Konyaspor ilk 8 haftalık periyotta 11 puan toplayarak ikinci milli maç arasına puan durumuna göre 8. sırada girmeyi başardı.

Bu süreçte Konyaspor’un oyun mantalitesi anlamında eksileri olsa da kurulan bu yeni takıma göre toplanan puanlar oldukça iyi gözüküyor. Yine de oynanan bu maçlardan 14 puan çıkartabilirdik diye düşünüyorum. Şu an benim hesaplarıma göre 3 puan gerideyiz.

Kayserispor maçından sonraki sürece baktığımızda ise takımın biraz daha toparlanmış olduğunu ve mücadele gücü yüksek bir takım haline geldiğini görüyoruz. Yukarıda da bahsettiğim üzere oyun mantalitesi anlamında halen eksikleri var Konyaspor’un. Özellikle iç saha maçlarında rakibe bu denli fazla top vermek her zaman için risk teşkil edecektir. Öncelikle bundan vazgeçmemiz ve daha doğru bir oyun planı oluşturmamız gerekiyor iç saha maçlarında. Takıma yeni katılmış futbolcuların adaptasyonu da bu milli maç arasında daha iyi bir duruma gelecektir. Hem taktiksel anlamda hem de oyuncuların sorumluluk alma bilincini yerine getirme anlamında teknik heyetin bu milli maç arasını iyi değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü artık fikstür olarak daha yoğun bir sürece gireceğiz.

Olması gerekenden daha az puan almış rakiplerin de mücadele anlamında bir reaksiyonu elbette olacaktır. Bu nedenle en kısa süreçte ilk yarıda 20 puan barajını geçip takımın üzerindeki baskıyı kaldırmayı amaçlamak ana hedef olmalı.

**

Sağır sultan bile Konyaspor’un orta sahadaki eksikliğini biliyor artık. Ali hocanın sürekli bu alanda yapmış olduğu oyuncu değişiklikleri, onun da bir arayış içinde olduğunu gösteriyor. Bazoer’in de takıma katılması ile birlikte orta sahada kartların yeniden dağıtıldığına inanıyorum. Çünkü Bazoer’in orta alanda kullanılması ile birlikte orta alandaki pas trafiği biraz daha olumlu hale gelebilir. Oyuncunun maçın ilerleyen dakikalarındaki geri dönüşleri temposuz olsa da takım arkadaşlarını rahatlatabilecek ve onları yönlendirebilecek bir kapasitesinin olduğu Eyüpspor maçında gözüktü. Daha tempolu ve hızlı bir eküri ile orta sahada yaşanan bu aksaklığa ilaç olabilir. Bunu artık zaman gösterecek.

Öte yandan, Umut Nayir ve Kramer rekabeti de Konyaspor’un forvet talihsizliğine bir nokta koyacaktır. Yetenekleri çok üst düzeyde olmasa da Kramer’in saha içindeki mücadeleci gücü takımı ateşleyecek bir koz olacak gibi duruyor. Bu rekabetten umarım Konyaspor fayda görür ve yıllardır beklenen forvet performansını her iki oyuncumuzdan da alabiliriz.

Dikkat çekmek istediğim diğer bir teknik konu ise taç atışları. Kıyaslamak çok doğru olmaz. Bu nedenle isimsiz örnek vermek istiyorum. Konyaspor, önceki başarılı sezonlarından birinde özellikle de oyunun tıkanan bölümlerinde taç organizasyonlarını iyi yapabilen bir takım görüntüsü veriyordu. Çok iyi organizasyonlarla fazlaca skor üretmişti takım. Fakat bu sezon kullanılan taç atışlarına baktığımda çalışılmış bir organizasyon göremedim henüz. Bazı taçlar öylesine atılıyor gibi. Son maçta bile rakibe verdiğimiz taç atışları oldu. Akan oyunda bu kadar problem varken özellikle 3. bölgede kazanılan taç atışlarının heba edilmesini doğru bulmuyorum. Hem duran topları hem de taç atışlarını çok daha değerli hale getirmemiz gerekiyor. Oyun içinde yapılacak basit çalışmalar sürpriz puanlar almamıza neden olacaktır.

Milli maç arasının Konyaspor adına hayırlı olmasını ve takım olma yolunda büyük bir adım atacağımız bir dönem olmasını temenni ediyorum. Top şimdi taca çıktı ve biraz dinlenip sonra da toparlanma zamanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Konyaspor Scout Arşivi