Konyaspor Scout

Konyaspor Scout

Yıpranmayalım!

Yıpranmayalım!

Transfer sezonu bitti ve artık takımlar kurulan kadrolar ile ilk devre sonuna kadar baş başa kaldı. Bu süreçten sonra ligdeki tüm takımlar için teknik ekipler konuşacak, bizler izleyeceğiz.

Şüphesiz bu sezon bir önceki sezona göre daha zor geçecek. İstanbul takımlarının orantısız transferler yapması da Anadolu takımları üzerinde psikolojik baskı uyguluyor. Daha önce TFF tarafından çok sık dillendirilen limitlere ne kadar uyulduğu ise muamma! Bu yüzden gemisini kurtaran kaptan olacak bu sezon. Çünkü 19 takımlı ligden 4 takım düşecek.

Bu nedenlerden ötürü Konyaspor’un güvenilir limana sığınması için de rakiplerine deplasmanda yenilmemesi ve iç sahada da bir an önce puanları toparlaması şart. Yoksa işler gittikçe zorlaşacak. Daha önce yaşadık ve çok iyi biliyoruz.

Kasımpaşa ve Samsunspor deplasmanlarından alınan deplasman galibiyetleri çok önemli. Bu iki karşılaşmada da görünen görüntü rakibi 2. bölgede karşılayıp duran toplarla sonuca gitmek oldu. Deplasman maçları için gayet makul bir taktik tercihi idi. Kullanılan oyuncu profilleri de üzerinde çalışılmış bir taktik olduğunu gösterdi aslında. Orta sahada iki ön libero diye tabir ettiğimiz Ufuk Akyol ve Jevtovic ikilisi ile başladığımız iki maçı da galibiyetle bitirdik böylelikle. Keşke Bodrumspor maçında da benzer bir taktik uygulasaydık diye düşünmeden edemiyor insan.

Benzer bir taktiği iç sahada kullanmak maalesef çok riskli. Taraftarımızın psikolojisini düşününce oyuncuların 30. Dakikada ıslıklanmamasını kimse garanti edemez. Bu yüzden Ali hocanın 3. Bölgede daha çok top yapan, ön baskı uygulayan, baskı uygularken de riski minimize edebilen bir takım oluşturması gerekiyor.

Samsunspor maçı özelinde 12 köşe vuruşu verdiğimiz rakibimizden hiç gol yememiş olmamız duran toplarda savunma gücümüzün yüksek olduğunu gösterdi. Bazoer’in sol stoper oynadığı bir defans hattında Adil’in sağ stoper olarak oynamış olması, ister istemez onun da performansını yükseltmiş oldu. Boranijasevic, takıma adapte oldukça performansını biraz daha ileri seviyeye taşıyabilir diye düşünüyorum. En azından Calusic dönene kadar makul bir defans hattı performansı izleyebiliriz böylelikle.

Artık önümüzdeki maçlara bakacağız…

Sivasspor maçı takımın akıbeti için oldukça önemli. Hem özgüven açısından hem de teknik ekip üzerindeki baskının kalkması için Cumartesi günü iyi bir mücadele şart. İyi mücadelenin yanında da 3 puan olmazsa olmaz. Defansif sorunlarımızı halletmiş gibi gözüküyoruz. Bu nedenle Sivasspor maçına hem futbolcuların, hem teknik ekibin oldukça iyi çalışıp ofansif anlamda da taraftarı tatmin etmesi gerekiyor. Yukarıda bahsettiğim üzere lig çok zorlu geçecek ve ligin başında özellikle de iç sahada puan kaybı yapmak herkesi yıpratır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Konyaspor Scout Arşivi