Konyaspor Scout

Konyaspor Scout

Özgüven eksikliği

Özgüven eksikliği

Ligin 9. haftasını geride bıraktık.

Büyük bir hazırlık dönemi, iki milli maç arası ve 8 lig maçını geride bıraktığımız şu dönemde Konyaspor’un artık bir oyun kimliği ortaya koyması gerekiyordu. Maalesef Beşiktaş karşısında da belirli bir oyun şablonu göremedik. Bazı maçların bazı kısa bölümleri haricinde Konyaspor sahada olduğunu bizlere hissettiremedi.

Hep bahsettiğim üzere Kayserispor maçından bu yana takım teknik olarak değil ama mücadele anlamında bir ivme almıştı. Beşiktaş karşısında mücadele anlamında da tatmin etmeyen bir takım olunca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Gerçekçi olmak gerekirse Beşiktaş deplasmanından puan ile dönmek zor iş. Bu tip deplasmanlardan puan ile dönmek istiyorsanız rakipten daha hızlı, rakipten daha istekli, rakipten daha fazla mücadele etmeniz gerekir. Bunların hiç birini sahada göremedik.

Bireysel hataların yanı sıra futbolculardaki özgüven problemini de bir türlü aşamadığımızı üzülerek belirtmek isterim. Bu özgüvensiz oyun ile iki ileri bir geri yaparak nereye kadar gidebiliriz ben de merak ediyorum.

**

Bazoer’in stoperden ön liberoya geçmesi ile birlikte takım yeniden kalesinde gol görmeye başladı. Stoper hattındaki eksiklik can sıkıcı. Orta alandaki pas trafiğini yönetebilecek oyuncu eksikliği de bir türlü hallolmadı. Bugüne kadar kadroda çok az süre bulan Boateng’in, Beşiktaş karşısında ilk 11’de çıkması bana net olarak şunu söylüyor; Ali hoca hala orta alanda arayış peşinde. Peki bu arayışlar ne zamana kadar devam edecek ? Atı alan Üsküdar’ı geçince mi ?

**

Gaziantep Fk, Başakşehir ve Göztepe maçlarından çıkartılacak puanlar Konyaspor’un hangi kulvarda savaş vereceğini gösterecek. Açık söylemek gerekirse üst tarafta savaş vermek için yeni bir takım ve deneyimsiz bir teknik heyet var. Başka bir gerçek de şu ki bu 3 maçın sonunda da 16-17 puan bandını göremezsek sonraki haftalar yine ızdırap olacak Konyaspor için. Umarım bir an önce kötü oyuna rağmen puanları toparlarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Konyaspor Scout Arşivi