Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor bu şehrin takımı değil mi?

Konyaspor bu şehrin takımı değil mi?

TÜMOSAN Konyaspor, Kayacık Tesisleri’nin isim sponsoru olarak Unilever ile anlaşma imzaladı. Bünyesinde birçok markaları barındıran ve Konya'da fabrikası bulunan Unilever, Konyaspor’un tesis isim sponsoru oldu ve Kayacık Tesisleri'nin girişine Unilever ismi ve logosu yerleştirildi.

Unilever’in bünyesinde Omo, Domestos, Algida, Cif, Clear, Signal, Rexona ve Elidor gibi birçok tanınmış marka yer alıyor. Ve bu markaların tamamı boykot listesinde yer alıyor.

Daha önce Gazze’de yaşanan İsrail soykırımına tepki gösteren Konyaspor Kulübü’nün böyle bir sponsorluk anlaşmasına imza atması, haklı olarak büyük bir tepkiyle karşılandı.

Gazze'ye olan desteği ile bilinen Konyaspor’un böyle skandal bir anlaşmaya imza atması, bundan önce yapılan iyi çalışmaların, oluşturulan Gazze kamuoyunun, verilen desteklerin hepsini anlamsız kıldı, aldı çöpe attı.

Başta şehrin siyasileri, medyası ve iş dünyası ve en önemlisi de halkı bu konuda hassas davranmaya çalışırken, şehrin en önemli markalarından Konyaspor’un bu hassasiyeti taşımaması çok çok düşündürücü, üzücü, sinir bozucu…

Konyaspor, boykot oranının çok çok yüksek olduğu Konya'nın takımı olmadığını ilan etti de bizim mi haberimiz yok?

Takımın Unilever’den gelecek bu paraya bu kadar ihtiyacı varsa bu şehrin koskoca sanayicileri, iş adamları var. Onlar da sponsor olurdu Kayacık Tesisleri’ne.

Çok kötü bir imaj çizildi anlamsız bir şekilde…

Bu skandal anlaşmayla ilgili bazı kulis bilgileri var ama ayrıntılı rakamlar yok. Elde edilen bilgilere göre her yıl Konyaspor'a sponsorluk desteği bulunan firmanın bu yıl da katkı vermek istediği, anlaşmanın 1 yıl olduğu ve Gazze saldırılarının artmadığı dönemde anlaşmanın yapıldığı ancak bugüne kadar bekletilen tabelanın, anlaşma gereği asılmak zorunda kalındığı söyleniyor. Anlaşmanın bozulmasının ise mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Ne diyelim, hiç tatmin olmadım bu açıklamadan. Hoş, mantıklı bir açıklama zaten yapılamaz bu anlaşma için. Her gün yüzlerce bebeği katleden katil İsrail’in sponsoru ile aynı tabelada buluşmanın mantıklı ve izahı olacak bir tarafı yok!

Konyaspor yönetiminin bu karardan derhal vazgeçmesi gerekiyor, gazetemize ulaşan bazı sivil toplum kuruluşlarının Konyaspor Tesisleri önünde eylem yapma hazırlığı içerisinde olduğunu da söyleyeyim.

Bu olay çok su götürür, benden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi