Salih Küçükiba

Salih Küçükiba

Sezona ‘Umut’lu Bir Başlangıç

Sezona ‘Umut’lu Bir Başlangıç

Öncelikle Tüm YeniHaber Gazetesi okuyucularına en içten selamlarımı göndermek istiyorum. Bu sezon hem Konyaspor için hem bizler için güzel bir sezon olsun inşallah. Bu sezon siz değerli okuyucularımız ile birlikte Konyaspor’u değerlendireceğim.

Geçen sezon sıkıntılı bir süreçten geçen ve belki de tarihinin en sıkıntılı sezonlarından birini yaşayan Konyaspor bir alt lige düşmekten son anda kurtulmuş ve Süper Lig’e devam demişti. Geçen sezon yaşanılanlardan aslında o kadar çıkarılacak şey var ki belki de yapılan yanlışlar yapılmaz ise ilerleyen zamanlarda Konyaspor başarı merdivenlerini adım adım çıkacaktır. İşin bu kısmı için roman yazılabilir. Bu yüzden bu konuyu şimdilik rafa kaldıralım.

Gelelim bu sezona. Takımdan çok sayıda oyuncu gönderip yerine çok sayıda oyuncu alan Konyaspor’da aslında tüm kartlar yeniden dağıtılmıştı. Sezon öncesi kampında pek de hazır bir görüntü vermeyen Konyaspor, ligin ilk haftasında Kasımpaşa deplasmanına çok güzel ve baskılı bir oyunla başladı. Ancak bununla da sınırlı kalmadı.. Neredeyse Alban Meha döneminden bu yana taraftarların adeta ah çektiği bir konu olan frikik kullanan oyuncu özleminin jeneriklik bir gol ile dineceği kimin aklına gelirdi ki ? Adeta gözlerimizin pasını silen ve bir Juninho golü atan Pedrinho bize resmen ‘Uyanın’ mesajı verdi. Ee ne de olsa Brezilyalı. Transfer edilirken ‘Sihirbaz’ yakıştırması yapan oyuncu adeta bir sihirbaz gibi gösteri yaptı bu golle. Gözlerimizin pasını silip ben kaliteli kumaşım dedi.

Maçın ilk yarısının sonuna kadar da dengeli ve skoru koruyabilen bir oyun oynayan Konyaspor atakları olsa da ikinci golü bulamadı ve soyunma odasına beraberlikle gitti. İlk yarının son düdüğü çaldıktan sonra Kasımpaşa kulübü CEO’su Serkan Reçber’in sahaya girip oyunculara yaptığı konuşma çok etkili olacak ki Kasımpaşa ikinci yarıya hem etkili başladı hem de 2-1 lik skoru buldu. Ali Çamdalı’nın oyunun akışına etki edecek değişikler yapması gerekiyordu ve öyle de yaptı. Özellikle Aleksic hamlesi oyunun kaderini değiştirdi diyebiliriz. Oynadığı mevki aslında direkt forvet olmamasına rağmen defans arkasına yaptığı bir koşuda direk kaleyi düşünmesi ve golü bulması bizi fazlasıyla memnun etti. Çünkü Konyaspor taraftarı geçen sezon bunları yapacak oyuncuya da hasretti.

2-2 den sonra sahaya daha çok varlık koyan Konyaspor adeta galibiyete inanmıştı. Yeni transferleri ile sahada adeta büyüyen bir Konyaspor vardı. Yenilen goldeki stoper hatası ve orta sahada mekik dokuyacak bir orta saha eksiği olmasına rağmen Konyaspor bu maçı biz alacağız çünkü Kasımpaşa bize deplasman değil, ‘İstanbul Bizi İyi Tanır’ dedi. Konyaspor Taraftarı’na bir mesaj verecek kişi daha vardı. Sahi ya Konyaspor Taraftarı en çok da bunun üzüntüsünü yaşamıyor muydu yıllardır? Bir forveti olacak ve sahada çok bir şey yapmasa bile oyundan kopmayacak ve çıkacak gerekirse son dakikalarda atıp takımına galibiyet getirecek.. Evet tam olarak bu. Forvet için bir umudumuz vardı UMUT bize ‘UMUT’ oldu ve golünü atarak adeta hayallerinizi gerçekleştirebilirim dedi.

Konyaspor Taraftarları adeta bir ‘OH’ çekti ve Konyaspor yeni sezona umutlu ve güzel bir başlangıç yaptı. Özellikle yeni transferleri ile golleri bulması ayrıca güzel oldu. Çünkü yeni transferlerin takıma adaptasyonu zordur. Ancak anlaşılıyor ki Konyaspor kamp dönemini bir ‘AİLE’ gibi geçirmiş ve takım birlikteliği güzel oluşturulmuş. Bunda yönetimimizin de etkisi büyük. Çünkü sürekli takımla birlikteydiler.

Haftaya oynayacağımız Galatasaray maçı öncesi bu galibiyet adeta Konya şehrini ve Konyaspor’u ayağa kaldırdı diye yorumluyorum. Galatasaray maçını da kazanırsak ben şehrin ve taraftarların belki de 2015-2016 ruhuyla şaha kalkacağını düşünüyorum. Zor ama imkansız değil elbette. Şimdi bize düşen kombine almayan taraftarlarımızın kombinelerini alarak takıma sezon boyunca itici güç olmak. Haydi Konyaspor Taraftarı ! Bu kulüp bizim. Başka Konyaspor Yok. Uyan ve kendine gel. Biz bir olunca neler yapıyoruz herkes gördü. Bu kez yeniden başka şekilde gösterelim ve takımı el ele yukarılara taşıyalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Küçükiba Arşivi