Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor sezona iyi başladı

Konyaspor sezona iyi başladı

Konyaspor sezona iyi başladı. Kasımpaşa geçen sezonu ilk beşte bitirmiş her ne kadar kadrosunu takviye etmese de kadrosunu korumuş birlikte oynama alışkanlığı olan bir takım. Bu sebeple deplasmanda alınan 3 puanı önemsiyorum. Geri düşmesine rağmen karşılaşmayı kazanması Konyaspor’a önümüzdeki haftalar için moral avantaj ve özgüven sağlayacaktır.

Kasımpaşa’nın kulübesinin zayıf olması hocalarının elini zayıflattı. Kasımpaşa kulübesini zenginleştirmezse geçen sezonki kadar rahat bir sezon geçirmeyebilir. Buna karşılık Konyaspor’da kulübeden gelen Aleksiç doğrudan skor katkısı sağladı. Geçen sezondan pek de alışık olmadığımız bir durum. Ancak bu sezon pek çok yönden geçen sezona göre daha iyi olacak gibi görünüyor.

Bir kere tehlikeli frikik atan bir oyuncun var. Pedrinho gerçekten mükemmel bir gol attı. Maç içinde kullandığı ikinci frikik gol olmasa bile çok iyi bir vuruştu ve ilk golün tesadüf olmadığını gösterdi. Mesela geçen sezon ben Konyaspor’un frikikten gol bulduğunu hatırlamıyorum. Eskisi gibi frikik atan oyuncu da pek kalmadı. Rakiplerin Pedrinho sahadayken ceza sahası yay çizgisi üzerinde sert müdahalede bulunurken iki kez düşüneceği kesin.

Pedrinho ile öne geçip skoru yakalayınca ilk 45’te Konyaspor genelde hızlı hücumlarla çıkmaya çalıştı. İkinci yarı ise mağlup duruma düştükten sonra set hücumları yaptı. Takımın hem hızlı geçiş oyununu oynayabilmesi hem de set oyunu oynayabilmesi oldukça olumlu bir durum. Ancak Umut Nayır geçiş oyununa uygun bir oyuncu değil. Umut Nayır set hücumlarında etkili olacak bir oyuncu ki zaten Guilherme’nin ortasında ilk haftadan golü buldu. Umut Nayır transferinden sonra zaten Guilherme’nin ortalarından kafa golleri bulacağını tahmin etmiştik. Sağ kanattan da beslenirse Umut Nayır için iyi bir sezon olabilir.

Sağ kanat demişken Ndao etkisiz göründü. Özellikle karar paslarında sürekli hata yaptı. Acaba bir teklif var da kafası mı burada değil sorusunu akla getirdi. Aleksiç’in oyuna girmesinden sonra Pedrinho diğer kanada geçti. Ancak santrafor arkası pozisyonunda Pedrinho’yu daha etkili buldum. Acaba Aleksiç ile arkalı önlü mü oynamalı, Aleksiç Başakşehir’in şampiyon olduğu sezon Berkay ve İrfan Can ile iyi bir üçlü oluşturmuş daha çok merkez orta saha 8 numara pozisyonunda oynamıştı. Yaşı itibarıyla 8 numara temposunu kaldırır mı yoksa Konyaspor daha net bir 8 numara mı almalı. (Boateng’ten hayır gelmeyecek gibi)

Tabi bir de ilk maçta göze çarpan olumsuzluklar var. İlk yarı geçiş oyununda takım ileride çoğalmakta zorlandı. Yenilen gollerin ikisi de basit gollerdi. Rakibi ofsayta düşürmek için savunma hattını ileri çıkarırken Jevtoviç hazırlıksız yakalandı. Savunma hattının önündeki Jevtoviç geç kalınca kalecisinin asistiyle Kasımpaşa kolay bir gol buldu. İkinci golde de Winck orta gelirken göstere göstere yükselip attı. Savunmada problemler var. Calusic’in sakatlığından sonra sol stoper gerekiyor. Ayrıca ön alanda pas kalitesinin artırılması gerekiyor ki önde yetenek eksiği yok. Zaman zaman oyunun temposunu kontrol sorunu yaşandı. Özellikle ilk golden sonra.

Oyun içindeki bazı eksilere rağmen Ali Çamdalı’nın 2-2 den sonra maçı kazanmak istemesi ve oyunu galibiyet için riske etmesi, bunu deplasmanda yapmayı göze alması alkışa değer. Nitekim istediğini de aldı.

Ligde pek çok takımın transfer yasağını kaldıramadığı, transfer yapamadığı dikkate alındığında zor ekonomik koşullarda şahsi fedakarlıklar da yaparak bence lig ortalamasının üstünde bir kadro kuran Konyaspor Başkanı Sayın Ömer Korkmaz ve yönetimini de tebrik ediyorum. Ödemelerde sorun yaşanmazsa bu kadro korkulu rüya görmez.

Haftaya rakip Galatasaray. Geçen sezon Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı ezilen Anadolu takımlarının temel hatası bence topa sahip olmayı denememeleriydi. Konyaspor Galatasaray maçından 3 puan istiyorsa cesaretle topa sahip olmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi