Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Gazze, Siyonistler İçin Bir Bataklık Olacaktır

Gazze, Siyonistler İçin Bir Bataklık Olacaktır

Kâtil Netenyahu Gazze’de imkânsız yanılsamalarının peşinde ve herkes ona bakıyor.

Gazze’de işgal güçleri, kanlı bir savaşın bataklığına daldılar. Daha önce nasıl ki emperyalist ABD’nin Vietnam, Irak ve Afganistan’da savaş bataklığına saplanıp kaldığı gibi, Siyonist İsrail’de Gazze’de aynı bataklığa saplanacaktır. İsrail, sermaye kasası ve patronu ABD’nin yaşadığı kaderi yaşayıp sonunda pılını pırtısını toplayıp kaçmaya çalışacaktır.

Siyonist Netenyahu’nun Gazze ile ilgili yanılsamaları üç şeye dayanıyor: Hamas’ı tamamen yok etmek, rehinelerin zorla serbest bırakılmasını sağlamak ve Gazze’yi İsrail için tehdit olmaktan çıkarmaktır. Ben inanıyorum ki, hiçbir zaman İsrail bu hedeflerine ulaşamayacaktır. Pekiyi bunu Siyonist İsrail bilmiyor mu? Bal gibi biliyor ama çaresizlik onu intihara sürüklüyor.

Maalesef İslam dünyası da dâhil, -halklar hariç- bütün bir Batı dünyası Gazze’de olup-bitenleri dehşet içerisinde izlemeye devam ediyor. Ama ibre, işgalci devletin aleyhine dönmeye başladı. Çoktan Netenyahu rehineleri kurtarma derdinden vazgeçmiş durumda. Onlar bir bahane olarak dile getiriliyor. İnşallah bu rehinelerin yakınları ve vicdanlı insanlar İsrail’in zulmüne son vereceklerdir.

Dünya halklarında öfke gittikçe büyüyor. Eğer iktidarlar, sokaklarda İsrail’e lanet okuyan ve Filistin için özgürlük isteyen vicdanlı halklarının sesine kulak vermezlerse, gelecek, kendi iktidarları için de tufana dönüşecektir. Uluslararası ceza mahkemesinin Netenyahu, Gallant ve şürekâsını mahkûm etmesi, fena halde İsrail ve sadık şürekâsına korku saldı. Artık dünyadan erkek sesler de yükselmeye başladı. Yavaş da olsa dünya ülkeleri Filistin devletini tanımaya hazırlanıyor.

Er ya da geç hem içte ve hem de dışta İsrail ve ortakları Hamas’la yüzleşmek zorunda kalacaklardır. Bütün bir Filistin artık bu saatten sonra Hamas’ın rengine boyanmıştır. Filistin devletinin yönetiminde Hamas gerçeği asla göz ardı edilemez. Sonunda Siyonistler bükemeyeceği Hamas’ın bileğini öpmek zorunda kalacaklardır. Artık ant-i emperyalist halklarda Hamas sempatizanlığı giderek güçleniyor. Hamas’ın kendi halkının tabanında sarsılmaz bir sevgi ve bağlılık duygusu da günden güne tavan yapıyor.

Netenyahu, Hamas’la savaşmaktan başka alternatif yok, diyor. Bu söz dünya halklarının aklı ile alay etmektir. Sen Hamas’la değil, mazlum ve masum, çocuklar, kadınlar ve topyekün suçsuz sivilleri öldürüyor, ekmek kuyruğunda bekleyenleri vuruyorsun. Senin derdin, tüm Filistinlileri yok etmek ya da sürgüne göndermektir. İsrail, asla bu savaşı kazanamayacaktır. Zaferinin tek alternatifi, her alanda derin bir yenilgi acısını tadarak arkasına bakmadan Gazze’den çıkıp gitmektir. Eninde sonunda bu olacaktır. Çünkü Siyonistlerin karşısında, bir avuç şehadeti içselleştirmiş mukavemet örgütü var. Namlularının ucunda cenneti gören bir halkı yenmek mümkün değildir.

Sabra-Şatilla ve Beyrut kasabı Ariel Şaron 2005 yılında Gazze'den çekilmek zorunda kalmıştı. Netenyahu selefinin yaşadığı bu acı deneyimden ibret almamışa benziyor. Onun akıbeti de böyle olacak.

O halde yapılması gereken ve çözümün adresi şunlardır: Tarafların ortak mutabakatına dayalı adil bir çözüm olmalıdır. Mutlaka İsrail hapishanelerinde haksız ve hukuksuz yere yıllardır tutulan tutsaklar salıverilmelidir. Netenyahu ve ekibi soykırım suçundan acil olarak yargılanmalı ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır. Şehit ettiği her Filistinliye ve yıktığı her eve karşılık tazminat ödemelidir. En kısa zamanda 1967 sınırlarında toprak ve coğrafi bütünlüğü sağlanmış başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmalıdır.

Bunlar yapılmazsa ne olur? Herkes aklını başına almalıdır. Görünen köy kılavuz istemiyor. Olacaklar şunlardır:

Zaman geçtikçe İsrail Gazze bataklığında daha çok debelenecektir. İşgalcilere Gazze mezar olduğu gibi, ne yazık ki savunmasız Filistinli kardeşlerimizin can kayıpları daha da artmaya devam edecektir. Bununla birlikte Batı Şeria ve işgal edilmiş tüm Filistin topraklarında intifada silahlı bir mücadeleye dönüşecektir. Çünkü bu mesele var olma ve yok olma mücadelesine gelip dayanmıştır. Filistin, Siyonist İsrail için 1960’ların Vietnam’ı olacaktır.

Ey Dünyanın vicdanlı insanları!

Ey İslam ülkelerinin suskun liderleri! Ne zaman güçlü bir şekilde Siyonist İsrail’e “yeter artık” diyeceksiniz. Demezseniz inanın, tarih de, milletleriniz de, Yüce Allah da sizi affetmeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Ramazan Altıntaş Arşivi
SON YAZILAR