Servet R. Çolak
Servet R. Çolak Gerçek bir kahramana yok mu el uzatacak?

Gerçek bir kahramana yok mu el uzatacak?

“İşin ününde değil ununda olmak” deyimini duymayan yoktur. Yapılan bir işi kendini göstermek için değil gerçekten ve özden yapmak manasında söylenir.

Anlatacağım vatansever şahıs tam da buna örnek olacak en güzel model.

Rahim Demirbaş, namıdiğer Orman Dede…

83 yaşında tek başına bozkırın ortasında kurduğu ormanı yaşatıyor ve büyütüyor. Üstelik bitmeyen bir enerjisi ve azmiyle bunu yapıyor. Sadece kendisi tek başına.

Geçen gün TRT WORLD’den aramışlar, iklim değişikliği ile ilgili bir belgesel yapılıyormuş, seni de ormanını da bunda baş kahramanlardan birisi olarak belgeselde yer vermek isteriz demişler. Orman Dede’de “Hay hay” demiş kabul etmiş. Gelen ekip Amerikalıymış yapımcısı da Hollwood’un ünlü aktörlerinden Adrian Greiner’miş.

Ekip Rahim Hoca’yı ve yaptığı işi görünce çılgına dönmüş, böyle bir olayın tek başına gerçekleştirdiğine inanamamışlar.

Ormanı gezmişler sonu gelmemiş, yapılan işe emeğe bakmışlar derman yetmemiş, Hoca’nın yattığı yere bakmışlar vicdan yetmemiş, bileğe bakmışlar güç yetmemiş, azmine bakmışlar yürek yetmemiş, onlar bakmış Rahim Hoca anlatmış. Sonrasında ekip şok üstüne şok yaşamış.

Demişler ki, “Sen çok büyük adamsın. Dünyaya yetecek yürek var sende. Bu işleri kimse tek başına yapamaz, üstelik böyle kuru bir coğrafyada… Senin destekçin yok mu?”

Rahim Hoca’da, “Öğrencilerimden başka hiçbir destekçim yok. Kimseden bir şey istemem. Öğrencilerim yaparsa yapar, yapan olmazsa da kendim debelenir dururum” demiş.

Ekip bir hüzün, bir sevinç, bir hayran çekimi tamamlamış çekip gitmişler. Bizim Rahim Hoca’da kalmış yine tek başına…

Derken bu olayı duydum ve haber yapayım dedim. Aradım Hoca’yı.

Artık çok yaşlanmış, göğsünü dik tutuyor ormanına bakmak ve büyütmek için büyük mücadele veriyor ama gerçekten çok yorulmuş. “Ne derdin” diye yürekten sordum yürekten cevap verdi.

Bu ormandan ve dünyadan çöp götürmeyeceğim. Bunu vatana millete bırakacağım. Tüm varımı yoğumu satıp bu ormanı kurdum. Artık yaşlandım. Yarın bir gün öleceğim. Buraya bakan olmayacak. Bir tek su depo havuzu gerekiyor. ölünce gözüm arkada kalmasın. Bir Allah kulu bu havuzdan su çeker de ormanı sulayıverir belki” dedi.

Ölmeden önce değeri anlaşılmayan insanlar gibi bu dünyadan öldükten sonra değeri anlaşılacak gerçek bir kahraman ve vatansever Orman Dede.

“Kuyu suyunu neden kullanmıyorsun” diye sordum. Elektrik faturası çok geliyormuş ve ödeyecek gücü yokmuş.

Tüm vatansever olan hayırseverlere sesleniyorum.

Karacadağ’ın bozkırından tüm dünyaya örnek olan ve bana göre “Nobel” ödüllük Orman Dede için bir su depo havuzu ve bir de kuyudan su çıkarmak için güneş enerji paneli lazım.

Rahim Hoca kimseden bir şey istemez. Kendi gücü neyse ancak onu yapar.

Ona, “Şu lazım mı” diye sorsan bile o söylemez. “Lazım değil” der.

Tüm dünyaya yardım yapan Konyalı büyükler, bir de bu kahramanı bir görseler de ölmeden önce iki küçük ihtiyacını gideriverseler.

Varını yoğunu satmış, bozkıra dağa yatırmış bir adama böyle bir destek, tüm bozkırda çiçek açtırır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi