Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Oyuna değil, skora bakıyoruz!

Oyuna değil, skora bakıyoruz!

Milli aradan önceki Kayserispor maçıyla gerilen camia , deplasmanda Samsunspor galibiyetiyle derin bir nefes almış oldu.

On beş günlük arada mevkisel anlamda eksiklerini tamamlayan Konyaspor yönetimi, bu süreçte takıma doğrudan katkı verecek üç transfer yaparak, aşçıya malzemeyi tam olarak teslim edip “ artık iş sende” dedi.

Özellikle Kramer ve Bazoer hem oyun çeşitliliğine katkı sağlayabilecek hemde ilk 11 için ideal oyuncular.

Hamidou Keyta ise Anadolu takımları için olmazsa olmaz pır pır kanat.

Transfer sezonunda 15-16 takviye yapan yönetim neredeyse takımı sıfırdan kurdu ve olması gereken dönüşümü sağladı. Her ne kadar bu sezonu bir geçiş sezonu olarak görsekte camianın ve taraftarın bu süreçte kötü sonuçlara tahammülünün ve sabrının olmadığını görüyoruz.

Bu nedenle Konyaspor’un biran önce toplayabildiği kadar puan toplaması sürecin sağlıklı işlemesi adına çok önemli. Özellikle bu tip yeni kurulmuş takımlarda kaybetmek ekip olma sürecini sekteye uğratır bizim dezavantajımız hem yeni bir takıma hemde tecrübesiz bir teknik ekibe sahip olmamız, milli aradan önce teknik ekibe karşı çekilen kılıçlar Samsun galibiyetiyle kınına geri girmiş gibi görünüyor puan alarak devam ettiğimiz her haftada hem takım hemde teknik ekip kredi kazanmış olacak. O yüzden özellikle bu haftalarda oyundan çok skora odaklanmalıyız planlama buna göre yapılmalı maceraya atılacak fantezi arayacak durumda değiliz.

Son iki haftadır oyunsal anlamda gelişme olmasa da özellikle bu maçlarda gol yememiş olmamız en azından bir gelişme olarak teknik ekibin hanesine yazıldı, artık bundan sonra da teknik ekibin hiç bir bahaneye sığınmadan elindeki çeşidi bol malzemeyle ortaya birşey koyması lazım öncelikle sonuç odaklı düşünerek.

İnşallah alınacak skor ve puanlardan sonra oyun anlamında da gelişime kafa yorulur temennimiz ve beklentimiz budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi