Salih Küçükiba

Salih Küçükiba

Nerede kalmıştık?

Nerede kalmıştık?

Konyaspor ligin 6. haftasında Manaj ve Keita Balde gibi iki önemli isminden yararlanamayan Sivasspor’u ağırladı. Aslında kadrolara baktığımızda Konyaspor kağıt üstünde daha önde olan ekip gibi duruyordu. Ancak sahada tabiki sadece isim oynamıyor. Taktik, oyun dizilişi, sahada oyuncuların galibiyete olan inancı ve mücadelesi her zaman skoru belirleyen en önemli faktörler olmuştur. Maçta da nitekim bunların ne denli önemli olduğunu yeniden gördük. Ali Çamdalı’nın sezon başından bu yana Aleksic – Pedrinho ikilisini ilk 11 de aynı anda oynatması gözlerden kaçmazken sahada diziliş olarak da bu iki futbolcunun sezon başından bu yana memnun olmadığı açık seçik ortadaydı. Biz ise taraftar olarak haftalardır bunu görebiliyorken hocanın bu konuda ısrar etmesi ve maçta süre aldığı dakikalarda resmen hayalet adama dönüşen Aleksic’ten ne beklediği ve ondan nasıl yararlanmak istediğini Aleksic bile anlayamamıştır. İlk 11 de verim alamadığımız Yusuf Erdoğan’ın hamle oyuncusu olarak ne kadar etkili olduğunu gördükten sonra haftaya da aynı dirayetle Aleksic’i 11 başlatırsa, Ali Çamdalı’nın sadece futbol bilgisini değil, gözlerini de sorgulamaya başlarım. Elimizdeki malzemeden nasıl bir yemek çıkarabiliriz konusunu geçtim artık malzemelerin de yavaş yavaş çürümeye başladığını gördüm. Çünkü ben bu maçta Umut Nayir’i de tanıyamadım. Ama durun bir dakika! Golü ne yapacağız ki ? Ali Çamdalı maçtan sonra üç maçtır gol yemiyoruz dedi ya..

Sahiden de öyle üç maçtır gol yemiyoruz harika bir olay aslında. Kayseri ve Samsun maçlarında dört dörtlük top oynayıp rakiplerimizi 2-0, 3-0 gibi net skorlarla mağlup etmişken Konyaspor ne yapsın hücumu ve gol atmayı. O işi çözdük zaten. Tek derdimiz gol yememekti bunu da başardık. Yahu sahiden 2-0, 3-0 da yenmeyelim aslanlar gibi top oynayalım, bir oyun disiplinimiz ve oyun taktiğimiz olsun, oyuncular rahat ettiği bölgelerde top oynasın, taraftar stadyuma geldiğinde zevk alsın. Biraz göze hoş gelen bir futbol görsün.. Hakikaten eleştirmeyeceğim. Bırakacağım bu işleri. Başka şeyler konuşacağım. Ama olmuyor bunu konuşmazsak olmuyor. Çünkü tüm derdimiz aslında bu bizim. Takımın hala bu geniş kadroya rağmen DOYURUCU BİR FUTBOL OYANAYAMAMASI. Konyaspor’un ne oynadığı ve saha içinde ne yapmaya çalıştığını ilk yarı kimse anlayamamışken ikinci yarıda ÖZELLİKLE TARAFTARIN ve bazı oyuncuların devreye girmesiyle takım tepki verebilmişken bana kimse sahada oyun disiplini olduğundan bahsetmesin. Futbolculara dikkat edin topu ayaklarına aldıklarında ben oyun kuramam ki diye yalvarıp topa basıp hemen geriye veya yanındaki oyuncuya dönüyorlar. Kim yapacak bu işi peki. Herkes birbirinden bir şeyler bekliyorken. Tabiki Ali Çamdalı.. Elindeki malzemeyi biraz daha değiştirerek veya onların yemeğe olan giriş şekillerinde değişiklikler yaparak bir şeyler yapsa, kendi takımımızda daha ne cevherler var belki görebileceğiz. Geçen haftaki yazımda benzer şeyleri yazmıştım. Dedim ki Kullanılabilir Pas at Ali hocam. Ama o ne yaptı yine normal pasları tercih etti.

Sonuç olarak; Bodrum’a yenilsek de önemli değil nasıl olsa rakibimiz değildi. Direkt rakiplerimiz olan Kayseri ve Sivas’a karşı taraftarımızın önünde iyi futbolla berabere kalmasını ve gol yememesini bildik. Buydu önemli olan! Ömer başkanımızın dediği gibi evimizde çok stresliyiz. Biz taraftarlar olarak stres yaptırıyoruz. Takım bizim yüzümüzden top oynayamıyor, ayakları titriyor. Ama buna rağmen gol yememek önemliydi. Kendine gel Konyaspor Taraftarı! Bu maçta futbolcuları ıslıklamadın ama yine de futbolcular varlığımızdan stres oldular. Bir dahaki maçta hakeme de tepki göstermeyin. Konyaspor kalesinde gol görmesin yeter. Nasıl olsa Sir Ali Çamdalı taraftara gülerek karşılığını verdi maçın sonlarında. Yani bir sonraki maçlarda Yönetim ile birlikte SİZLERİ (TARAFTARARI) da yenip rakip takıma gol atacağız mesajını verdi. E biz daha fazla konuşmayalım o zaman. Malum futbolcular duyup etkileniyor. Ayakları titriyor ve hocamızın muhteşem oyun taktiğini sahaya yansıtamıyorlar. Şimdi önümüzde Trabzonspor maçı var. Ali hoca için önemli bir maç. Özellikle Ali Çamdalı’dan şunu istiyoruz. Geçen sezon son maçta Trabzonspor ve Enis Destan sayesinde devam ettiğin görev için Trabzonspor’a bir mesaj ver. Onlara de ki Konyaspor benim sayemde ligde kalmıştır. Güzel bir futbol oynat ve Trabzonsporlu Taraftarların da gözleri şenlensin. Desinler ki aslında Konyaspor’u geçen sezon biz değil ALİ ÇAMDALI LİGDE BIRAKMIŞ. Yani bizi karıştırma hocam. Sen kendi aranda hallet bu işi. Sonra bize gülüp geçiyorsun. Neyse.. Evet Trabzonspor şimdi söyle bakalım NEREDE KALMIŞTIK ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Küçükiba Arşivi