Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor bir ileri, iki geri!

Konyaspor bir ileri, iki geri!

Konyaspor, kendi evinde oynadığı üç maçta iki puan alabildi. Rakibimiz olmayan Galatasaray maçını bu noktada tolere edebiliriz lakin, hem Sivas, hemde Kayseri maçlarında yanlış oyuncu tercihleri ve oyun kurgusu nedeniyle ikişer puan kaybettik.

Bu durumda, içeride Kayseri ve Sivas'ı yenemiyorsan kimi yeneceksin ? sorusunun sorulması ve sorgulanması gayet normal. Oynadığımız iki takımda kalite olarak bizim gerimizde olan takımlar. Ayrıca bu lig her ne kadar kalite olarak tartışılsa da içeride maç kazanamazsan ilerleyen haftalarda hem puan olarak, hemde öz güven anlamında sorunlar yaşarsın. Haftalar ilerledikçe taraftarın senden uzaklaşmaya ve tribünler boşalmaya başlar.

ALİ ÇAMDALI’NIN OYUNCU TERCİHLERİ

Maça çıkan 11 kağıt üstünde ideal gibi görünse de sahaya yansıyan görüntü şuydu; Görece takımın savunma grubunda yer alan oyuncuları ile hücum yapan oyuncuları birbirinden kopuk iki farklı takım gibi görünüyordu.

Özellikle, N’dao, Pedrinho, Umut ve Alexic saha içinde görev tanımları belirsiz ne yaptıklarını bilmez bir şekilde oradan oraya koşturup durdular. Bu verimsizlik ilk kırk beş dakikayı heba etmemize neden oldu.

Ortasaha hücum bağlantısını yapabilecek oyuncumuzda olmayınca ilk yarı itibariyle ne kaleye gidebildik nede pozisyona girebildik. Malesef bu noktada hocanın oyuncu tercihleri tartışılır, çünkü elinde oyun çeşitliliği oluşturabileceği alternatifler var. Altı haftadır ön bölgedeki verimsizliğe rağmen aynı oyuncularda ısrar etmek hatadır. Bunu devre arası ve sonrasında yapılan oyuncu değişikliklerinin oyuna yansımasıyla görmüş olduk.

Yusuf, Keita ve Oğulcan’ın oyuna girmesiyle daha hareketli ve pozisyona girebilen bir takım izledik ikinci devrede. 3-4 tanede net pozisyon bulduk. Sivas kalecisi iyi gününde olmasa maçı da rahat kazanırdık. Ben oyuna sonradan giren Merih ve Kramer’i de beğendim oyunu hareketlendirip ön bölgede etkili olmamızı sağladılar.

Bunları görünce neden oyunu son 25 dakikaya sıkıştırdığımıza bir anlam veremedim. Hocanın elinde alternatif olmasa anlarım lakin üretemeyen oyuncularda ısrar edip üretken oyuncuları kenarda tutmak anlamsız bir saplantı mı yoksa bazı oyunculara oynama garantisi mi verildi anlamak çok zor. Bu yanlışlar bize kan kaybettirirken hocanında kredisini tüketmesine neden oluyor.

Genel olarak kadro kalitemize baktığımızda rahatlıkla ilk on içinde yer alabilecek bir potansiyelimiz var ama bu potansiyeli kullanabilecek kenar yönetim konusunda endişeliyiz.

Ben olmasını çok isterdim fakat Ali Çamdalı ile Konyaspor’un bir geleceğinin olmadığını düşünüyorum. Anlaşılan o ki bu yapıda bir ileri iki geri gitmeye devam edeceğiz. Her hafta aynı şeyleri konuşup yazmaktan öteye de geçmeyecek yaptığımız.

Umarım en kısa zamanda bir karar alınır ve uygulanır bu kan uyuşmazlığının sonu pek hayra alamet gibi durmuyor.

İnşallah yanılan biz oluruz, kazanan Konyaspor olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi