Kasım Göçer

Kasım Göçer

Gol yemeyelim, denk gelirse atarız!

Gol yemeyelim, denk gelirse atarız!

Teknik direktör Ali Çamdalı rahat değil. Kaybederim, beyki kovulma korkusuyla sürekli garanti, risk almadan oynatmaya çalışıyor.

Sivasspor karşısında gol yemeyelim, denk gelirse atarız mantığı ile ilk 45 dakika çöpe gitti. Dörtlü savunma önünde Jevtovic ve Ufuk'u çift çapa olarak ve çakılı bir şekilde kullandı. Bu anlayış içinde zaten takım boyunu kısa tutarsan duran top, bireysel hata ya da uzaktan şut gibi bir talihsizlik yaşamazsan denk bir takıma karşı kolay kolay gol yemezsin.

Jevtovic ve Ufuk çakılı oynayınca top alamayan Umut Nayır sık sık geriye gelip top almaya çalışmak zorunda kaldı. Pedrinho'yu kanada gönderip Aleksic'i santrafor arkasında birbirine uzak pozisyonlarda kullanınca üretmek oldukça zorlaştı.

Yeri gelmişken söyleyeyim, Alexic ve Pedrinho birlikte oynamaz şeklinde bir görüş yerleşmeye başladı. Ben bu görüşe katılmıyorum. Aksine bu iki oyuncu birbirinden uzak oynamaları sebebiyle etkisiz görünüyorlar. Pedrinho'yu kanatta hapsetmemek lazım. Oyuncunun özellikleri "ben bir 10 rumarayım" diye bağırıyor. Bu durumda Aleksic ya 8 oynar (fiziksel olarak yeterli olduğu sürece) ya yedek bekler.

Neyse, maça dönersek teknik direktör Ali Çamdalı İkinci yarı "birazcık" risk aldı, Pedrinho'yu doğru pozisyonda kullandı, Oğulcan'ı Ufuk yerine oyuna aldı, (Aleksic'i 8 Pedrinho'yu 10 kullanmak fazla riskli buldu sanırım.) çakılı çift çapa ile oynamaktan vazgeçip Jevtovic ve Oğulcan'ı daha önde kullandı ve oyun değişti.

Bu sezona kötü başlayan ve yine vasat bir oyun çıkaran Ndao yerine Keyta girince sağ kanat hareketlendi. Fiziksel olarak güçlü ve atletik bir görüntü çizen Keyta önümüzdeki haftalar için ilk 11'e göz kırptı. Pedrinho'nun ortaya gelmesiyle diğer kanattaki boşluğu da Yusuf Erdoğan doldurdu. Teknik direktör Ali Çamdalı esas riski 87.dakikada aldı. Jevtovic Melih değişikliği ile risk alıp son 6-7 dakikada gol şansını artırmaya çalıştı.

Karşılaşmanın ikinci devresinde savunma önündeki Jevtovic ve Oğulcan daha fazla ileri çıkarak oynayıp Konyaspor savunması daha önde kurgulanınca Sivasspor haliyle bir iki atak geliştirdi. Ancak daha fazla pozisyon yakalayan takım Konyaspor oldu. Karşılaşmanın oyuncusu Ali Şaşal gole izin vermeyince Ali Çamdalı'nın ikinci yarıdaki biraz tedirgin ama doğru hamleleri sonuç vermedi.

Aslında bu maç ile birlikte hangi oyuncu nerede daha faydalı olur, ilerleyen haftalarda kadro nasıl şekillenir, hatta oyun şablonu nasıl olmalı gibi soruların cevaplarına dair sinyaller aldık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi