Kasım Göçer

Kasım Göçer

Son bir şarkı istiyoruz sizden

Son bir şarkı istiyoruz sizden

Konyaspor, Sivas deplasmanından puansız döndü. Tüm camia Konyaspor'dan son bir şarkı bekliyor. Farkındayız, İlhan Palut'u gönderdiği gün, Konyaspor kendi ipini çekti. Farkındayız, kulüp ekonomik olarak tam anlamıyla batağa saplanmış durumda. Yapılan hatalardan ders almak ve yeni bir şans için son bir şarkı.

Ömeroviç bu takıma bir dokunuş yaptı, kabul ediyorum, bu dokunuş olmasa belki çoktan düşmüştük, ancak hocanın takımı kümede tutmak için farklı bir aksiyon alması gerekiyor. Son haftalarda çok fazla yanlış tercih yapıyor.

Sivasspor da öyle aman aman bir futbol oynamadı. Rey Manaj'ın kalitesi ile maçı kazandı ancak Konyaspor hocanın yine hatalı 11 tercihi yüzünden karşılaşmayı kaybetti. İlk 45 dakika öyle düşük tempoda oynandı ki eminim oyuncular antremanda daha çok yoruluyordur.

Hoca Cicaldau'ya nasıl tahammül ediyor anlamıyorum. Cicaldau'yu kadro dışı bıraksak (bu durumda hoca Cicaldau'yu oynatamayacağı için ) takımın kalan maçları kazanma şansı yüzde yirmi artar. Cicaldau çıkıp Oğulcan girince oyun hareketlendi. Soner de oynamasın diyeceğim ama alternatifi yok.

İlk yarıdaki temposuzluk içinde en büyük sorun dikine oyun eksiğiydi. Alanya maçına göre takım daha çok topa hakim oldu ancak Cicaldau'nun varlığı ile yokluğu arasında bir fark olmaması, Soner'in teknik yetersizliği ve özgüven eksikliği sebebiyle Nzonzi 20-30 metreye derin pas denemeleri yapmak zorunda kaldı.

60 dakikayı çöpe atan hoca Cicaldau'yu çıkarmayı akıl edince takım hareketlendi. Soner'in ve Cicaldau'nun çakılı oyunu yüzünden kanatların etkinliği de azalıyor. Oğulcan oyuna girip sağ tarafa doğru deplase olmaya başladı. Ndao al ver yapacak adam bulunca 60. dakikadan sonra daha etkili göründü.

Konyaspor biraz daha etkili oynayıp pozisyon bulmaya başladıktan sonraki bölümde Rey Manaj muhteşem bir golle Konyaspor'un puan ümitlerini suya düşürdü. İnsan düşünmeden edemiyor, Konyaspor'un birkaç maç kazandıracak iyi bir santraforu olsa belki küme düşme hattından çoktan uzaklaşmış olacaktı. Sokol'un attığı 11golün 8'i penaltı. Sambou selefleri İkpeazu ve Oliviera gibi golün çok uzağında. Onlardan farkı maaşının düşük olması. İleri uçtaki kısırlık bir tarafa Niangbo ve Boateng'i hoca bu kadar kolay gözden çıkarmasa belki orta sahadaki verimsizliği bir nebze olsun azaltabilirdi.

Bu yazıyı kaleme aldığım zamanda Başakşehir Hatay'ı mağlup etti. Allah'tan rakipler de kötü ve kaybediyorlar. Karagümrük ve Gaziantep'i takip edeceğiz. Küme düşme barajı bana göre hala 40 puan + averaj. Fenerbahçe derbi maçını kazandığı için Konya'ya iddialı gelecek. Bu dezavantaj. İçerideki Samsun maçı Konyaspor için ölüm kalım maçı olacak. İlave olarak Kayseri deplasmanından ya da Galatasaray maçından en az bir puan daha lazım. İşler iyi gitmese de biraz sakin kalırsak 4 puan halen mümkün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR