Kasım Göçer

Kasım Göçer

Umut veren puan

Umut veren puan

Konyaspor yönetimi Fenerbahçe maçı öncesi çok riskli bir karar alıp Ömeroviç ile yolları ayırıp direksiyonu teknik direktörlük deneyimi olmayan Ali Çamdalı'na bırakmıştı. Sonrasında hafta boyunca şehrin ileri gelenleri Konyaspor'a destek mesajları verdiler. Takımın da bu desteğe karşılık verdiği, Fenerbahçe mücadelesi boyunca motivasyonunun yüksek olduğu gözlendi.

Ömeroviç'in görevine son verildikten sonra takımın mücadele azmindeki artış, takım ile hoca arasında bazı sorunlar yaşanmış olabileceği ihtimalini akla getiriyor. Yönetimin sadece Ömeroviç'in son haftalardaki yanlış onbir tercihleri ile yanlış müdahaleleri sebebiyle böyle riskli bir hamle yaptığını düşünmüyorum. Mutlaka başka sebepler de olmalı.

Konyaspor Ömeroviç sonrası ilk maçında güçlü rakibine karşı enerjik göründü, iyi mücadele etti. Ancak oyunu tek yönlü oynadı. İlk düdükten bitiş düdüğüne kadar sadece savunma yaptı. Belli ki Ali Çamdalı gol yemediği sürece sert savunma yapmak üzere bir oyun kurgulamış, örneğin Ferdi / Tadic ikilisine karşı kanatta iki bekle Uğurcan ve Ahmet Oğuz'la karşıladı. (Buna rağmen maç içinde zaman zaman Ferdi'yi kaçırdılar) Orta sahadaki Oğulcan, Soner ve Nzonzi tercihi hocanın rakibe basarak rakibi sindirme niyetini ortaya koyuyordu.

İlk 20 dakikadan sonra Fenerbahçe baskıyı artırmaya başladı. Konyaspor ilerleyen dakikalarda yoruldukça pozisyon vermeye başladı. Fenerbahçe Tadic, Mert Hakan, ikinci yarı da Dzeko, Batshuayi ve Serdar Dursun ile net pozisyonları değerlendiremedi. Şans ve Slowik Konyaspor'un yanındaydı . Devre arasında yapılan en iyi transfer Slowik diyebilirim. Konyaspor'un Sehiç'ten sonra lider vasıflı iyi bir kalecisi oldu. Slowik'in Fenerbahçe karşısında alınan bir puana katkısı inkar edilemez.

Ali Çamdalı'nın oyun planının ikinci kısmı oyunu tuttuktan sonra kontratak arayıp bitirici darbeyi vurmaktı. Bu plan dahilinde Prip'i Çikalleshi yerine oyuna aldı. Kanat oyuncularını forvet olarak kullanıp hızlı çıkışlar üzerinden gol aradı. Ndao ofsayta takılmasa plan tıkır tıkır işlemiş olacaktı. Oğulcan yerine giren Boateng süre aldığı kısa periyotta bile bence Cicaldau'dan daha iyi olduğunu gösterdi. Ömeroviç bu oyuncuyu kazanma yoluna gitse, bitik Cicaldau'ya bel bağlamasaydı, bir kaç puan daha fazlası olabilir, sezonu tamamlayabilirdi.

Alınan bir puan takıma moral camiaya umut verdi. Samsunspor karşılaşması hayati öneme sahip telafisi mümkün olmayan bir maç. Bu maçın kadro seçimi ve oyun taktiği elbette Fenerbahçe maçındaki gibi olmayacak. Kazanmak zorunda olduğu bir karşılaşma olduğu için Konyaspor Samsunspor karşısında agresif ve risk alarak daha ofansif bir oyun oynamak zorunda. Rakibi baskı altına almak için taraftarının olumlu desteğine ihtiyacı var. Tribünlerin de karşılaşmanın son düdüğüne kadar (takım ya da oyuncular kötü oynadığında dahi) desteklemesi, edilgen seyirci pozisyonundan çıkarak sportmenlik sınırları dahilinde aktif bir rol üstlenmesi gürültülü ve baskılı bir ortam oluşturması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR