Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Daha iyisi olabilirdi ama ancak bu kadar

Daha iyisi olabilirdi ama ancak bu kadar

Konyaspor-Adana Demirspor maçını kazanması gereken bir maç olarak söyledik. Maç başladığında da Konyaspor’un dikkatli oyunu, Adana Demirspor’un da kontörlü çabası, Konyaspor’un istediği gibi bir maç olacağını gösteriyordu. Hele Konyaspor, penaltıyla 1-0 öne geçmesinden sonra kontrolü tamamen kazandı.

Burada söyleyecek iki şey var. Omerovic’in Ethemi ile başlamış olması doğru bir hamle. Çünkü Pendik maçında hem golü attı hem de iyi bir oyun sergiledi. Fakat Adana Demirspor maçının ilk yarısında, penaltı pozisyonunun dışında istenilen hücum girişimlerinde başarılı olamadı. Belki hocanın taktiği böyleydi ama Ethemi kendisinden beklenen çıkışı, seyircisinin önünde tam olarak yaptı diyemeyiz.

Sonra Adana Demirspor’un beklenmedik golü geldi. Savunmanın üst üste hatalarıyla birlikte, normalde akan oyunda Adana Demirspor’un gol atması gerçekten çok kolay değildi. Konyaspor defansıyla çıkmadığı için kontra yakalamaları çok mümkün olmadı. Fakat yine hücuma çıkarken kaptırılan topla gol yedik.

Maç 1-1’ geldi. İlerleyen dakikalarda tartışmalı bir pozisyonla ikinci penaltı oldu. Hakem VAR desteğiyle penaltıyı verdi. Penaltı, genel hatlarıyla kabul edilebilir bir penaltı. Çünkü orada Ndo’nın yüzüne gelen bir dirsek var. El teması görülüyor. Bu da oyun kuralları çerçevesinde dolasıyla penaltı.

Çikalleshi, Konyaspor’u 2-1 öne geçirdi. Artık rahatladık, biz bu oyunu tutarız diye düşündük. İlk yarı böyle bitti.

İkinci yarı Konyaspor’da olması gereken beklentimiz Moreno’nun oyuna girip, Adana Demispor’un mutlaka gol beklediği anlarda hızlı çıkışlarıyla gol atması ve karşı takıma tehdit oluşturmasıydı. Fakat hoca Omerovic bir oyuncu değişikliği tercihinde bulunmadı. Bulunduğu oyuncu tercihi de Prip oldu. Savunması iyi ancak Adana Demirspor’un yoğun bir şekilde üzerimize geldiği bir anda Bouly Junior Sambou’nin Çikalleshi ile yer değişmesi gerçekten doğru bir tercih miydi? Sorgulanır…

Başka bir forvet yok. Muhammet Demir sakatlandığı için oynayamıyor. Çikalleshi yorulmuş. O zaman yapılacak işin Ndao’nın forvete alınıp, Moreno ile diğer kanadı, Ethemi veya Prip ile de sol kanadı tutup, rakibe tehdit oluşturulmaktı diye düşündüm.

Ama hoca böyle yapmadı.

Çok hareketsiz, rakip sahada top tutamayan, transferinde tartışılan Sambou’nin çokta katkısı olmadı. Tabi ki şimdiden yoğun bir eleştiri yazmak doğru değil. Ama takvim sıkışıyor. Rakipler puan alıyor.

Evimizde kaybettiğimiz 2 puan, gerçekten bir kayıp. Hocanın Yunus Mallı tercihini de şaşırtıcı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bununla ilgili de doğru kararın iyileşmiş bir Adil’in stoperde oynayabileceği, orta sahanın da Cicaldau ile güçlendirilmesi gerektiğini düşüyorum.

Karagümrük’ün hoca değişikliği yapması muhtemelen bizim işimize yarayacak.

Umutluyuz. Ama hocanın biraz daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR