İsmail Yaşa
İsmail Yaşa Yeni yıldan beklentiler

Yeni yıldan beklentiler

Geçtiğimiz Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece acı tatlı olaylarla ve hatıralarla dolu 2021 yılını geride bırakarak yeni bir yıla girdik.

2021’de hem Türkiye hem de içinde bulunduğumuz bölge birçok gelişmeye sahne oldu.

Her şeyden önce koronavirüs salgınının etkileri ekonomileri ve insani ilişkiler dâhil yaşamın birçok alanını ciddi anlamda sarstı.

Yeni yıla girerken bir önceki yılın önemli olaylarını hatırlamak ve muhasebesini yapmak adettendir.

Fakat ben bugün geçmişten değil geleceğe yönelik beklentilerden bahsetmek istiyorum.

Türkiye’de 2022’yi seçimlere her geçen gün daha da yaklaşmanın etkisiyle yoğun siyasi tartışmalarla geçireceğimiz kesin.

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı şu ana kadar belli olmayan Millet İttifakı bu yıl adayını netleştirebilir.

2022’de Millet İttifakı’nı oluşturan partiler arasında ve ittifakın muhtemel adayları arasında da kıyasıya bir rekabet yaşanması bekleniyor.

Her ne kadar “İttifaklar hakkında konuşmak için henüz erken” deseler de yüzde bir civarında ve daha altında oy oranına sahip küçük partilerin seçim ittifaklarına eklemlenme ya da üçüncü bir ittifak oluşumuna katkıda bulunarak siyasi arenada kendilerine alan açma çabaları yoğunlaşacak.

Bu yıl gündeme damga vuracak ve daha da kızışacak siyasi rekabette seviyenin yerlerde sürünmemesini ve gerginliğin toplumsal barışı tehdit edecek boyuta yükselmemesini dileriz.

2022, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Aralık’ta açıkladığı tedbirlerle önemli bir sürece giren yeni ekonomi modeli ve enflasyonla mücadele için de ciddi bir sınav olacak.

Geçen yılın sonlarında yaşanan olumsuzlukların yıl ortasına doğru etkisini yitirmesini, ekonominin ve vatandaşın rahatlamasını bekliyoruz.

Cari açığın kapatılarak cari fazlaya geçilmesini hedefleyen üretim, ihracat ve istihdam üçlüsü üzerine kurulu yeni modelin başarısı -Allah’ın izniyle- herkesin yararına olacak.

Erdoğan liderliğinde Türkiye’de bugüne kadar ülkeye adeta çağ atlatan birçok dev projeye imza atıldı.

2022 yılında da yeni projelere devam edilmesi ve bazılarının tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, 18 Mart’ta, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışına şahit olacağız ve ülke olarak oldukça önemli ve stratejik bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşayacağız.

Kovid-19 aşısı üreten dokuz ülkeden biri olan Türkiye 2021’in sonunda Turkovac aşısını kullanmaya başladı.

Bu yıl sağlık alanında gurur kaynaklarımızdan biri olan aşımızın hem ülke içinde yaygın bir şekilde kullanılmasına hem de tüm insanlığın hizmetine sunularak yoğun bir “aşı diplomasisi” ile fakir ülkelere bol miktarda gönderilmesine şahit olacağız.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA geçen yıl envantere girdi.

Askeri sanayide yaşanan ilerlemenin yeni yılda da hız kesmeden devam etmesini ve dosta güven, düşmana korku verecek gelişmiş birçok ürünün güvenlik güçlerimize teslim edilmesini bekliyoruz.

Türkiye dış politikada sorun yaşadığı bazı ülkelerle ilişkilerini yeniden normalleştirmek için geçen yıl önemli adımlar attı.

2021’in en büyük sürprizi hiç şüphesiz Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) yakınlaşmaydı.

Türkiye’yi ve bölgeyi rahatlatacak diplomatik çabalar ve açılımlar bu yıl da devam edecek.

Konyalılar olarak 2022’ye yönelik farklı bir beklentimiz daha var.

Bu yıl çift başlı kartalımızın Süper Lig’de şampiyon olmasını ümit ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Yaşa Arşivi