Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Salladık ama yıkamadık!

Salladık ama yıkamadık!

Sezona Kasımpaşa galibiyetiyle moralli ve coşkulu başlayan Konyaspor, aylardır hasret kaldığı taraftarıyla, Galatasaray maçıyla birlikte buluşmayı bekliyordu.

Maçtan önce kombine ve bilet satışlarındaki yoğunluk maçın nasıl bir atmosfer içinde geçeceğine dair ip uçlarını vermişti ki öylede oldu.

Konyaspor taraftarı takımını çok özlemiş belliki ilk maçın heyecanını her haliyle yansıtıyordu. Stadyuma doğru yürürken, taraftarın heyecanı ve coşkusunu yüzlerde görebiliyorduk.

KORA KOR MÜCADELE

Konyaspor, coşkulu taraftarının önünde maça tempolu ve istekli başladı geçmiş sezonlardaki o “pısırık” savunmaya gömülüp oyunu rakibin insiyatifine bırakan takım gitmiş, üçüncü bölgede daha aktif ve istekli bir takım oluşturulmuştu özellikle ilk devrede sahada gördüğümüz buydu. Maçtan önce kadroyu görünce dizilişi tam çözemesek te maç içinde 3-4-2-1 dizilişine yakın bir takım gördük. Jevtoviç ve Oğulcan’la merkezi kapatan Konyaspor, Pedrinho, Alexic ve Umut’la hücum çeşitliliği oluşturmaya çalıştı. Öndeki bu üçlünün uyumu biraz daha iyi olabilse farklı bir senaryo ile karşılaşabilirdik. Özellikle rakibin zayıf olan sol tarafında N’dao çok etkisiz kaldı hâl böyle olunca da rakip kaleye gitmek için tek alternatifimiz kendi sol tarafımızdı.

Burada da Yusuf elinden geleni yaptı lakin hem Barış Alper hem de rakibin ekstra kademesine karşı tek başına mücadele etmek zorunda kaldı. Çünkü ikili bindirme yapacağı Guilherme üçlü savunmada stoper gibi oynadığı için ileri çıkmada ve kenardan oyun kurmada sorun yaşadık. Bu ikili bir pozisyonda bunu yapabildi ve orada da golü bulduk.

Teknik direktör’ümüz Ali Çamdalı, rakibin kanat oyuncularına önlem almak için kafasında böyle bir diziliş kurgulamış çünkü Rakibin kanatlarında oynayan iki oyuncuda gayet etkili oyuncular, en azından geride bir adam fazla olurum diye düşünmüş mantıksız değil fakat golü kalemizde görünce bu sistem ilerde çoğalmada ve pas alışverişinde zafiyet yaşamamıza neden oldu. Guilherme geride kalınca uzun toplara mahkum olmak zorunda kaldık.

Konyaspor ilk yarının sonlarında golü bulup beraberliği yakalamasına rağmen 59.dakikada basit bir yerleşim hatasından kalesinde ikinci golü görünce bu dizilişle maçı çevirmesi hâliyle çok zordu.

60.dan sonra açıkçası hem psikolojik hemde fizik olarak oyundan düştük genel olarak maça baktığımızda kaybetmeyi hakedecek bir oyun oynamadık. Maçın hakkı beraberlikti fakat hem yeni bir takım olmanın hemde bölgesel anlamda eksiklerimizin olmasının dezavantajlarını yaşadık bu maçta.

Ez cümle, ben genel olarak eksiklerimiz olmasına rağmen takımı beğendim. Skordan bağımsız geçen sezonki takımla bu sezon ki takım arasında gece ile gündüz kadar fark var. Bu sezon daha diri, kanatlarda daha aktif ve hücum gücü yüksek bir takım izleyeceğiz belliki hocanın da eli değmiş. Ayrıca takım boy ortalamasının yükselmesi de bizim için büyük avantaj. Bu durum özellikle rakibimiz olan Anadolu maçlarında bize gözle görülür bir artı sağlayacaktır.

Son olarak, Sahada varını yoğunu ortaya koyan eksiklerine rağmen geçen yılın şampiyonuna karşı oyun olarak ezilmeyen takımımızı tebrik ediyorum. Konyaspor mağlubiyete rağmen gelecek adına umut vermiştir bana göre

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi