Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Mücbir sebep görülmeli

Mücbir sebep görülmeli

Pandemi döneminde küme düşen takımlar ekonomik olarak gelir kaybına uğradıkları için ve gelecek kaygıları yaşadıklarından haklı olarak TFF’ye başvurmuş, Federasyon’da o dönem küme düşmeyi rafa kaldırmıştı. Konyaspor, Trabzonspor’un 12 dakikada bulduğu 3 golü olağanüstü (mücbir) olarak görüp yönetimin biz aslında bu sezon aslında düştük, bir mucize oldu ve ligde kaldık diyerek gelecek sezonun planlamasını yapması gerekiyor. Çünkü 78’sonra Karadeniz’den gelen goller olağanüstüydü.

2 farklı yönetim, 3 ayrı teknik adamla Konyaspor bu sezonu tamamladı. Öncelikle yönetimin mottosu istikrar olması gerekiyor. Başkan Ömer Korkmaz ve yönetim alt yapı çalışmasına önem vermek istiyor ancak öncelikle şunun kararını vermek gerekiyor. Sezonluk teknik adam mı gelsin, yoksa bir yapı mı kurulsun? Eğer ikincisi ise o zaman teknik direktör işinin hemen çözülüp yeni sezonun planlaması lazım.

12 futbolcunun sözleşmesi sona erdi. Bu listede en başta görüşülecek oyuncu Valon Ethemi olabilir. Kaptan Soner ve NZonzi merkez orta sahası bu sezon çok yavaş kaldı. Aynı tandem gelecek sezon da baş ağrıtabilir. Ligin en az gol atan ikinci takımı olan Konyaspor’un hücum hattı da baştan aşağı değişecektir. Yalnızca savunma ve kalede sorun gözükmüyor. Yönetim direkt olarak kendisi kadro kuracak ve sponsor gelirlerini baştan kullanacak. Zor bir başlangıç olacak. Bugün sevinç, yarın plan. Allah kolaylık versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR