Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Maçın şifresi sabır

Maçın şifresi sabır

Konyaspor yarın ilk iç saha maçında Galatasaray’ı konuk edecek. Ligi Galatasaray ile kapattıktan sonra yine aynı rakiple taraftarla buluşmak güzel bir tesadüf olabilir. Ancak 26 Mayıs’tan 16 Ağustos’a baktığımızda yeşil beyazlılarda bir takım komple gönderildi ve yeni bir takım inşa edildi. Böyle düşünürsek buradaki travmatik yenilginin izlerinin silindiği, kalan oyuncular için ekstra motivasyon sağlanabileceğini düşünüyorum.

Galatasaray cephesinde 2 yıldır kazanan şampiyonluğun motivasyon kaybı var. Konyaspor eğer taraftar desteğini tamamen yanına alırsa bu coşku rakibin işini daha da zorlaştıracaktır. İlk haftalar itibariyle baktığımızda Konyaspor’un savunma sorunu yaşadığını görebiliriz. Jevtovic ve Ufuk’tan oluşan savunma özellikleri yüksek iki oyuncu ile çıkılmasına rağmen Kasımpaşa karşısında zorlanıldı.

Jevtovic- Pedrinho önlerinde Aleksic ise iç sahada büyük avantaj sağlayabilir. Ancak Galatasaray karşısında risk oluşturabilir. Hoca bu yüzden 2 tane 6 numara ile çıkabilir. Kaldı ki Filip-Adil ikilisi de kritik hatalar yaptı. Aynı pozisyonlar verilirse İstanbul’daki gibi dönmek kolay olmayacaktır.

Tam da bu yüzden Konyaspor’un ofansif yönü çok kuvvetli olmasına karşın maçı geçiş oyunlarıyla ve sabırla kazanabilir. Pedrinho’yu sol kanatta başlatıp, Yusuf Erdoğan’ı ikinci yarıda rakibin risk alabileceği dakikalarda karşı bir koz olarak da kullanabilir. Burada Ali Çamdalı’nın ve kurmaylarının oyunu nasıl okuyacakları önemli. Tekrar hatırlatmak gerekirse maçın şifresi sabır ve Konyaspor iyi savunma yapabilirse 3 puan zor olmayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi