GENÇLERİN HEYECANI
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ fakültelerinde okuyan bazı gençler bir araya gelerek, inandıkları değerler doğrultusunda “SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MEDENİYET İNŞASI TOPLULUĞU” kurmuşlar.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ kampüsü içerisinde, GEÇEN hafta boyunca, diğer topluluklarla birlikte, kendilerini tanıtmak ve yapılacak faaliyetlere dikkat çekip üye kaydı yapmak amacı ile STANTLAR açarak dikkatleri çekmeyi başarmışlar.
Beş gün boyunca tanıştıkları gençlerle birlikteliği sağlamak amacı ile CUMARTESİ günü bir kahvaltı programı düzenlemişler.
Topluluğun kurucusu gençleri, çeşitli kültürel etkinliklerdeki beraberliğimizden yola çıkarak, beni de kahvaltı programlarına davet ettiler. Davete katılmayı bir görev anlayışı ile kabul ettim.
“MEDENİYET İNŞASI TOPLULUĞU” hazırladıkları “EL İLANI” marifeti ile kendilerini yazılı olarak tanıtmaya çalışmışlar.
Yoğun bir emek verilerek hazırlandığı anlaşılan bu EL İLANI, herkes gibi benimde dikkatimi çekti. Bu el ilanının detaylarını, topluluğun kurucu üyelerinden aldığım bilgiler doğrultusunda sizlerle paylaşmak istiyorum.
“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MEDENİYETİN İNŞASI TOPLULUĞU” adının özellikle seçilmesi, “SELÇUKLU MEDENİYETİ” merkezi KONYA ilinde SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’inde okumanın ve medeniyetimizin inşasına katkıda bulunabilmenin olumlu getirisinden faydalanmak.
TOPLULUK, kendilerini görsel olarak ifade edebilecek anlam yüklü bir amblem hazırlamış. Oldukça emek vererek hazırlanan amblemde; KADİM MEDENİYETİMİMİZİN kaynağı KİTAP, Selçuklu Devletinin arması ÇİFT BAŞLI KARTALI, hilal biçiminde sıralanmış anlam yüklü yedi YILDIZ harmanlanmış.
“İLİM, AKIL ve HİKMETİ REHBER EDİNEN gençlerin buluşma adresi… “ Çağrısı ile başlayan davetleri oldukça dikkat çekiyor.
TOPLULUK kendilerini şu şekilde tanımlamaya çalışmış:
-“İSLAM’a bağlı, milli değerlerine saygılı, insani değerleri önemseyen bir eğitim, kültür ve medeniyet topluluğudur.”
-“Doğruların yanında, yanlışların karşısında, geleceğin teminatıdır.”
-“Benliğinde her zaman vicdan, merhamet ve insanlık taşıyacak bir harekettir.”
-“Sohbetleri verimli olan dostların muhabbet otağıdır.”
-“SEVGİ TOPLULUĞU ve İSLAM KARDEŞLİĞİNİN ana kucağıdır.”
AMAÇ olmadan yapılacak bütün çalışmaların başarısız olamaya mahkum olacağı inancı ile, amaçlarının bir kısmını şu şekilde ifade etmişler:
“-Tarihine, milli-manevi değerlere bağlı kalmak,
-ilim, akıl ve hikmeti rehber edinmek,
-Medeniyetin inşasına katkıda bulunmak,
-Sevgi toplumunu oluşturmak,
-Etkili bir kültür ve fikir hareketi olmak,
-Eleştirel düşünme metodunu benimsemek…”
AYRICA; amaçlarını gerçekleştirmek ve yol haritalarını netleştirmek üzere de EYLEM PLANLARINI ortaya koymuşlar. Şöyle ki;
“-KİŞİSEL GELİŞİM kursları düzenlemek,
-KARİYER GÜNLERİ konulu programlarla ROL-MODEL kişilerle buluşmak,
-Rehber eşliğinde kitap okuma ve analiz çalışmaları yapmak,
-YAZAR-OKUYUCU buluşmalarını sağlamak,
-Sosyal etkinlikler düzenlemek, sosyal etkinliklere katkıda bulunmak…”
Gençler heyecanla gelenleri karşılayıp, yer gösterdiler. Kahvaltıya katılan eşit oranda kız/erkek gençlerin heyecanlı oluşları dikkatlerden kaçmadı.
Topluluk Başkanının; “İlim, Akıl ve Hikmeti Rehber olarak kabul eden Medeniyet İnşası Topluluğu kahvaltısına hoş geldiniz” cümlesi ile başlayan selamlama konuşmasından sonra kahvaltı başladı.
Hararetli ferdi sohbetler eşliğinde devam eden kahvaltı, yapılan duadan sonra, katılımcılar kendilerini tanıttı.
Topluluk başkanı, yukarıda ifade etmeye çalıştığım maddelerin açılımını yaptı. Katılımcıların önerilerini ve açıklamalarını almaya gayret etti.
Katılımcı gençlerin heyecanları, faaliyet için istekli olmaları, topluluk içinde aktif görev alma istekleri oldukça dikkatimi çekti.
Katılımcıların önlerine konan kağıt ve kalemleri kullanarak, duygu-düşünce ve önerilerini yazarak yönetime sunmaları, takdir-tebrik edilmesi gereken bir güzellik.
Talepleri doğrultusunda; isim, amaç, eylem ve kimlik konusunda net ifadelerle oluşan “MEDENİYET İNŞASI TOPLULUĞU” na başarılı olmaları dileklerimi ve tavsiyelerimi ifade ettim.
ÜLKEMİZİN, MİLLETİMİZİN ve DÜNYANIN ihtiyacı olan DONANIMLI BİR GENÇLİK olma yolunda başlatılan bunun gibi güzel çalışmaların çoğalması dua ve dileklerimi sundum.
Yazımı Üstat NECİP FAZIL KISAKÜREK’ten bir alıntı ile sonlandırmak istiyorum.
“KİM VAR? “ diye seslenince, sağına ve soluna bakmadan fert fert “BEN VARIM!” cevabını verici, her ferdi “BENİM OLMADIĞIM YERDE KİMSE YOKTUR!” fikrini besleyici bir dava ahlakına kaynak bir GENÇLİK…”