Dursun Gizli

Dursun Gizli

Erzurum’da hafızlar için yeni bir umut “Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD)”

Erzurum’da hafızlar için yeni bir umut “Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD)”

Hz. Resulullah Şöyle Buyurmuştur: “Kim Kur’an’ı okur, ezberler, helâl kıldığı şeyi helâl kabul eder, haram kıldığı şeyi de haram kabul ederse Allah, o kimseyi cennete koyar. Ayrıca hepsine cehennem şart olmuş bulunan ailesinden on kişiye şefaatçi kılınır." (Tirmizi, "Sevâbu'l-Kur'ân," 13, HN: 2907)."

Bir ayeti kerimesin de ise Rabbimiz bizlere; "Kur'an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız." (Hicr, 15/9) ayetince, Kur’an-ı Kerimin bizzat Allah (cc) tarafından korunacağını bildirmiş ve bunu, her inen ayetin hafızlarca ezberlenmesi ilede bu vazifenin hafızlar tarafından ifa edileceğini göstermiştir. Allahın Kuran muhafazasında vesile kıldığı HAFIZLIK kadar, hafızların yetişmesini sağlayan kurum ve kuruluşlar da çok önemli bir faktördür.

Son dönemlerde “Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD)” Erzurum, Konya, İstanbul, Ankara gibi Türkiyenin 81 il ve ilçelerinde, Hafızlık eğitimi, Siyer, Tefsir İslam Hukuku gibi birçok ilmi dersler vererek büyük bir görev üstlenmiş önemli vazifeler yapmış ve yapmaya da devam etmektedir.

  1. “Bölge ve Şube Başkanları Toplantısını Konyada gerçekleştiren Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) 81 İlden katılımı ile büyük ses uyandırmış, Hafızların ilmi ve fenni eğitimleri için hangi adımlar atılacağı hakkında önemli kararlar alarak faaliyetlerini devam ettirmiştir. Günümüzde hafızların en büyük sıkıntısı; hafızlık sürecinde fenni eğitimlerinden geri kalıyor olmasıdır. Lakin KPSS ve benzeri girmiş oldukları sınavlarda Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık gibi konularadan da sorumlu olmaları,Kur’an muhafızları olan Hafızları, büyük bir sıkıntıya sokmaktadır.

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) bu sorunun farkına vararak kursların da okul eğitim dersleri de vererek, Hafızların fenni eğitim konusunda da sınavlara hazırlanmalarına da fayda sağlamaktadır.

dursun-gizli-foto.jpg

“Erzurum Valisi Mustafa ÇİFTÇİ Evrensel Hafızlar Derneği Yönetim Kurulu ile Bir Araya Geldi

Erzurum’da kısa sürede büyük işler başaran EHAD onlarca hafıza ev sahipliği yaparak hem ilmi hem de fenni konuda Öğretmenler eşliğinde gençleri sınava hazırlamaktadır.

Erzurum Valisi Sn. Mustafa ÇİTFÇİ Beyefendinin makamında ağırladığı EHAD Yönetim Kurulu Başkanları ile EHADIN yeni proje ve hedeflerine yönelik sunumlarını dinlediği ve istişare ettiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Erzurum Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) genç hafızların sadece İlmi ya da fenni yönleri ile değil, Fiziksel ve Sportif etkinlikler ile de becerilerini geliştirmelerini ve moral motivasyonlarını yüksek tutmalarını hedeflemektedir.

Diğer dikkat çeken bir husus ise Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD)" Bir hafız yetişir, bir nesil değişir.." düsturuyla, onlarca hafıza EHAD STAJ ve KARİYER PROGRAMI (ESKEP) projesidir. Hayır severler tarafından gerçekleşen bu projede toplanan paralar ile, Öğrencilere Burs Yardımı sağlanarak akademik kariyerlerinde, Üniversiteli kız ve erkek öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarını sağlamakta ve maddi zorluk yüzünden okullarını bırakmak zorunda kalmalarının da önüne geçmektedir

“EHAD Akademi sistemi” aracılığıyla Uzaktan ve Online eğitimde vererek hafızların evde de rahatça ders konularını işlemesinde imkân sağlamaktadır.

“Her Evden Bir Hafız sloganı ile yola çıkan EHAD, Erzurum’da kısa sürede çok işler başarmış her yaştan insanlara hitap ederek, birçok kitlenin beğenisini kazanmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dursun Gizli Arşivi
SON YAZILAR