Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Çifte bayramertesi!

Çifte bayramertesi!

Acısıyla tatlısıyla güzel bir bayramı geride bıraktık. Gönlümüzce ana babamıza ve sevdiklerimize sarıldık.

Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle hareketliliğin çok arttığı ülkemizde kimileri memleketine gitti, kimileri akraba ziyaretlerine çıktı kimileri de tatil beldelerine yelken açtı.

Biz de bu bayramda alıştığımız gibi sıla-i rahim yapmaya çalıştık. Memlekete gittik, büyüklerimizin elini öptük, akrabalarımızı ziyaret etmeye çalıştık. Huzurlu bir bayram yaşadığımızı söyleyebiliriz.

Ufak tefek kazaları, kavgaları saymazsak tabi.

Geçen yıllara nazaran bu bayramda trafik kazalarında biraz düşüş yaşandı gibi. Tabi asıl bilançoyu bayram tatilinin dönüşüyle göreceğiz. Dilerim ki hiç kaza olmaz, herkes sağ salim evine gider. O sebeple bir kez daha hatırlatalım; emniyet kemerimizi mutlaka takalım, uykusuz yola çıkmayalım, aşırı hızdan ve hatalı sollamadan kaçınalım. Varsın 1 saat geç olsun ama evimize kazasız belasız varalım.

Bu uyarının ardından gelelim teşekkür edileceklere.

Öncelikle Konyalılara teşekkür edelim.

Ülkemizde kurban bayramları geçmiş yıllarda büyük bir pislik içerisinde geçerdi. En azından benim çocukluğumda öyleydi.

Önüne gelen herkes kurbanını apartman bahçesinde, parklarda, yol kenarlarında keser ve atıkları oralarda bırakırdı. Çöp kenarlarında sakatatlar, kelleler, paçalar falan…

Diğer şehirlerin hepsinde bu tarz görüntülere bol bol şahit olduk.

Ama ne yalan söyleyeyim Konya bu konuda da çok titiz bir anlayışla hareket etti. Vatandaşlar çok bilinçli davrandı gözlemlerime göre. Belediyeler işi ele aldıkça, çevre bilinci geliştikçe bu çirkin manzaralar neredeyse hiç görülmedi.

Bu nedenle başta bilinçli davranan Konyalılar olmak üzere belediyelerimize ve temizlik görevlilerimize teşekkür ederim.

Temizliğin imandan geldiğini hatırlatan belediyecilik anlayışının hakim olması bu şehrin vatandaşları adına çok büyük ayrıcalık. Vatandaş bilinçsiz olsa belediyeler çok bilinçliydi. Herkesin ellerine, emeklerine sağlık.

KLİMAYI KÖKLEEE!

Bayram süresince Konya’da toplu ulaşımda da iyi bir sınav verildiğini söylemeliyiz. İlk gün ücretsiz, diğer günler yüzde elli indirimli yolculuk yapan vatandaşlar mutluydu.

Ama bir de eleştirileri vardı.

Belediye otobüslerinde klimalar ya çalışmıyor ya da yetersiz kalıyor diye sürekli serzenişte bulunanlar oldu.

Bayramın üçüncü günü bizzat test ettim.

39 numaralı otobüsle sadece 10 dakikalık bir yolculuk yaptım ama neredeyse ölüyordum. Otobüs balık istifi olsa yine anlayacağım, hepi topu 10 kişi ya vardı ya yoktu ama saunadan beter halde bir ortam vardı.

Yolcuların şoför abilerimizi bu konuda sürekli taciz ettiğini o 10 dakikalık yolculukta görmüş oldum.

Buna bir çözüm gerekiyor. Ya klimaların büyütülmesi ya da bakımlarının yapılması şart.

Duyurmuş olalım.

ÇİFTE BAYRAM!

A Milli Futbol takımımız EURO 2024 sınavına iyi başladı.

Almanya’da düzenlenen şampiyonanın ilk maçında Dortmund’da Gürcistan’ı ağırlayan bizim çocuklar zorlansa da kazanmayı bildi.

Maç sanki Dortmund’da değil de Konya’da gibiydi. Vatandaşlarımız, Milli Takımımızı yalnız bırakmayarak tribünleri doldurdu.

Birbirinden güzel 3 gol atan A Milliler gruptan çıkmak adına büyük bir avantajı elde etti. Kerem Aktürkoğlu’nun boş kaleye attığı üçüncü gol, gruplardan çıkacak olan en iyi üçüncü takımlar arasına girmemiz adına kritikti. Arda Güler’in attığı muhteşem gol ise tüm dünya basınında yankılandı.

Maçtan sonra sosyal medyada çok sayıda yabancı futbolseverin yorumuna göre şuana kadar şampiyonanın en zevkli ve seyir zevki yüksek maçı oynandı.

Özet olarak A Milli Takımımız şampiyonaya çok güzel bir başlangıç yaptı. Kavgasız, gürültüsüz bir süreç yürüyor. Umarım cumartesi gün de aynı başarıyı gösteririz ve şampiyonaya damga vururuz.

Uzun zamandır geçirdiğimiz sıkıntılı günlerin ardından böylesi sevince ve kenetlenmeye çok ihtiyacımız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR