Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Turizm koridoruna imza!

Turizm koridoruna imza!

Konya’nın tarihi miraslarından biri olan 800 yıllık Obruk Hanı, Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir restorasyon sürecinin ardından müze otel olarak yeniden kapılarını açtı.

Konya-Aksaray karayolunun 70. kilometresinde yer alan 170 metrelik derinlik ve 145 metrelik kısmı suyla dolu olan Kızören Obruğu’nun yanı başında 800 yıl önce inşa edilen Selçuklu kervansarayı, 4 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından 13 odalı otele dönüştürüldü.

Restorasyon çalışmalarıyla, kervansarayın orijinal dokusu korunarak misafirlere modern bir konaklama imkanı sunacak. Mutfak malzemelerinden masa ve sandalyelerine kadar tarihi malzemelerle donatılan kervansarayın her odasına yerden ısıtmalı Türk hamamı da yapıldı.

Müze otel konseptiyle hizmete giren Obruk Kervansaray, ziyaretçilere tarihi bir atmosferde konaklama imkanı sunarken, aynı zamanda bölgenin kültürel mirasını tanıtmaya yönelik çeşitli sergilere de ev sahipliği yapacak. Otelde, tarihi eserler ve döneme ait objeler sergilenerek, misafirlerine geçmişe yolculuk yapma fırsatı sunacak.

Bence turizm alanında çok ses getirebilecek bir yatırım yapılmış. Hem dünyanın en eski oteli olma özelliğiyle hem de konsept olarak tüm dünyada turizm duayenlerinin ilgisini çekecek bir iş yapılmış.

Bu amaçla olacak ki; Karatay Belediyesi, geçmişi ihya edecek, geleceği ise inşa edecek bu güzel yatırım için dünyanın en önemli isimlerinden biri ile de iş birliği yapmış.

O isim, birçok önemli otel yatırımları ve uluslararası ödülleri ile Dr. Cem Kınay’dı.

Kınay, turizm sektörünün dünyaca tanınmış en önemli isimlerindendir.

Dr. Cem Kınay; Avusturya, Viyana merkezli Gulet Turistik (1987) ve Magic Life Oteller (1990) zincirinin kurucusu olarak Avrupalı turistleri ilk defa yaratıcısı olduğu "Her Şey Dahil" deneyimi ile tanıştırdı.

Avusturya, Türkiye, Yunanistan, İspanya, Mısır, Tunus ve Bulgaristan’da toplam 20.000 yataklı, 23 tane oteli olan Magic Life Oteller zincirini 8000’den fazla ekip arkadaşıyla, o dönemde en hızlı büyüyen ve en başarılı olan otel konseptini yönetti.

15 sene boyunca Türkiye’de Sarıgerme, Marmaris, Bodrum, Belek, Side ve Kemer’de, Yunanistan Kos, Girit, Korfu ve Rodos adalarında, Avusturya Arlberg’te, Tunus Hamamet, Mahdia, Djerba’da, Mısır Sharm El Sheikh ve Nil’de, Bulgaristan Varna/Duni’de, İspanya Fuerteventura adasında milyonlarca misafir ağırlandı.

Karatay Belediyesi’nin böylesine önemli bir isimle iş birliği yapması da elbette çok değerli. Ve yapılan yatırımın karşılığının fazlasıyla alınacağının şimdiden göstergesi.

Karatay Belediyesi, yaptığı bu yatırımla Konya’nın Başkent oluşunun 927. yılının kutlandığı güne adeta imzasını attı. Böyle güzel bir güne böyle güzel bir eser yakışırdı.

Erciyes Dağı, Ürgüp-Göreme, Aksaray bölgesinden Konya-Antalya bölgesine bir turizm koridorunun geçiş güzergahında bulunan Obruk Kervansaray Müze Otel’in, özellikle Bozdağ’daki yaban koyunları ile Savatra Antik Kenti’nin de cazibesiyle iş yapacağını düşünüyorum.

Konya’ya hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR