Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Sistemsizlik!

Sistemsizlik!

Konyaspor, Eyüpspor’dan aldığı 3 puanla adeta nefes aldı. Bu maçın sonucu Konyaspor adına çok belirleyiciydi aslında. Olası bir puan kaybında Ali Çamdalı’ya gösterilecek tepki büyük olurdu. Bu tribün tepkisinden bence yönetim de nasibini alırdı.

Neyse ki öyle olmadı.

Konyaspor son nefeste de olsa güldü, derin bir nefes aldı.

Açıkçası ben bu maçtan çok umutlu değildim. Hatta Konyaspor’a Eyüp karşısında beraberlik şansı bile vermiyordum. Bodrum, Sivas, Kayseri, Trabzon maçları oldukça umutsuzluğa sevk etmişti beni.

Ama kuş taşa çarptı, hoca bir şeyler yaptı, Konyaspor 3 puanı kaptı.

Maç boyunca Eyüp üstün oynadı, Konyaspor topu rakibine bıraktı ve kontrataklarla gol kovalamaya çalıştı.

Ali Çamdalı’nın sistemsizliğini çok konuştuk ama haksızlık etmişiz aslında. Ali Çamdalı’nın bir sistemi varmış. Topu rakibe bırakmak yanlış bir sistem değil elbette ama bunu tek sistem haline getirmek, üstelikte kendi evinde bu kadar mahkum oynamak Konyaspor’u sıkıntıya sokuyor.

Zaten Eyüp gol attıktan sonra tribünlerin tepkisi ve homurtuları, bu sistemin sürdürülebilir olmadığını bir kez daha kanıtladı. Bu homurtuların ardından teknik ekibin üç oyuncu değişikliğine gitmesi doğru bir hamleydi. Maçın sonlarına doğru gelen bu ofansif hamle hemen meyvelerini verdi zaten.

Keyta’nın enfes pası ve Yusuf’un neredeyse 2 aydır hasretle beklediğimiz kanat koşusu golü getirdi. Aleksiç’in attığı gol ise Konyaspor’a adeta nefes oldu, hatta tüm olumsuzlukları sildi götürdü.

Maç sonrası takımın aşırı sevinci ve kenetlenmesi, iç sahada galibiyet alamamanın baskısını yaşadıklarını ve bu baskıyı kırarak derin bir nefes aldıklarını gösterdi. Konyaspor’un bu galibiyeti milat olabilir.

Öte yandan Ali Çamdalı’nın da özgüven kazanıp kendinden bekleneni vermesi için bir başlangıç olabilir. İyi ya da kötü bir sistem oluşturan Ali Çamdalı’yı kırmızı kartla ihraç eden ‘sistemsiz’ hakeme ise ne desek az.

Bir penaltı nasıl yapılır, bu penaltı değilse penaltı nedir? Aklımda deli sorular var. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu sistemsizliği ya da bu hakem sistemi ile futbolu bir adım ileriye götürebileceğine inanmıyorum.

Bu sistemsizliğin veyahut bu hakemlik anlayışının çürük meyvelerini geçtiğimiz hafta içi Avrupa Kupalarında mücadele eden takımlarımızın maçlarında gördük…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi