Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya’nın göz bebeği yeniden ayağa kalkacak!

Konya’nın göz bebeği yeniden ayağa kalkacak!

Konya’nın manevi mimarlarından merhum Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi ve şehrin ileri gelenleri tarafından temeli 29 Ekim 1951’de atılan Konya İmam Hatip Lisesi (Merkez İmam Hatip) yenileniyor.

72 yıl boyunca binlerce öğrenci mezun eden ve Konyalıların yaşamında çok özel bir yeri bulunan lisenin, 6 Şubat’ta gerçekleşen Hatay depremleri sonrasında yapılan kontrollerde kolonlarında ve duvarlarında hasar olduğu gözlemlenmişti. Binanın yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararının ardından harekete geçildi ve lisenin yıkım çalışmaları tamamlandı.

Şehirde pek çok siyasetçi, iş insanı ve akademisyeni yetiştiren okulun yeni binası için Cuma günü temel atma töreni düzenlendi. Konya İmam Hatip Lisesi’ni, temel atma töreninde elbette bağrından çıkardığı önemli isimler yalnız bırakmadı.

Konya siyasetinden tutun belediye başkanlarına ve milletvekillerine kadar, bürokrasiden tutun da iş dünyasının birbirinden seçkin çok sayıda ismine kadar herkes oradaydı.

Okulun mezunları, temel atma töreninde hem gururlu hem de duygusallardı. Benim gözlemlerime göre, herkeste bu hava vardı. Ama aynı zamanda gözleri parlıyordu. Birçok büyüğümün kim bilir bu tarihi binada ne anıları ne yaşanmışlıkları vardı. O sebepleydi sanırım bu duygusallıkları.

Her binanın yaşanmışlıkları, tarihsel bir geçmişi var elbette. Binalar da bizler gibi her an biraz daha yaşlanıyor, anı biriktiriyor. Fakat binaların niçin yapıldıklarını da düşünmek gerek. Elbet insanlar için yapılıyor binalar…

O sebeple Konya’mızın göz bebeğinin deprem riskinden kurtarılıp daha modern bir yapıyla yeniden inşa edilmesi mutlaka gerekiyordu.

O sebeple böyle bir adım atıldı.

Şuanda Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin öncülüğünde çok ulvi bir iş yapılıyor. Yeni binanın kazandırılmasında özellikle Konya siyaseti, iş dünyası ve hayır severler büyük emekler veriyor.

Belediye başkanlarının hepsi bu kutlu görevde elini taşın altına soktu elbette. Ama özellikle Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın, sürecin başından bu yana ne kadar çok çaba sarf ettiğini yakinen biliyorum. 7 yıl boyunca rahlesinden geçtiği okuluna en çok emek verenlerden biriside Hasan Kılca oldu.

Yine Erol Küçükbakırcı, Mustafa Koruyucu, Adem Bulut, Fehmi Adam, Fahrettin Kulu, Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu gibi isimler sürecin başından bu yana tüm güçleriyle çalıştılar.

Saydığım isimlere bakacak olursak; belediye başkanları imam hatipli, spor adamları imam hatipli, iş adamları imam hatipli, gazeteciler imam hatipli.

Şehri imam hatipliler taşıyor diyebiliriz.

Bu vesileyle isimlerini anmış olalım.

Bir de çağrıda bulunalım;

Konya tarihinin önemli hafızalarından birisi olan söz konusu okulun yeniden yapımı için ise Türk Anadolu Vakfı ve Konya İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, tarafından “Bir Tuğla da Sen Koy” adlı bir bağış kampanyası başlatılmıştı. Okulun yapımı için, bağış kampanyasına destekler de devam ediyor. Konya’nın eli açık, gönlü zengin iş adamlarının, tüccarlarının ve okulun eski mezunlarının 5 lira, 5 bin lira, 5 milyon lira demeden destek vereceğine inanıyorum.

Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi’ler, Tahir Büyükkörükçü’ler, Sadrettin-i Konevi’ler, Ali Ulvi Kurucu’lar yetiştirmek üzere yeniden ayağa kaldırılacak olan Konya İmam Hatip Lisesi’nin kısa sürede tamamlanıp şehre değer katmaya devam etmesini niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi