Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya Şeker’de seçim süreci çetin geçecek!

Konya Şeker’de seçim süreci çetin geçecek!

Geçtiğimiz haftalarda Konya kamuoyu ile paylaştığımız bilgi çok ses getirdi. Haberimizden sonra telefonlarım hiç susmadı desem yalan söylemiş olmam. Herkesin gözü kulağı bu aralar Konya Şeker’de…

Konuyu takip edemeyenler için bir kez daha paylaşayım.

Konya Pancar Ekiciler Kooperatifi’nde Başkan Ramazan Erkoyuncu’nun, seçimler için resmi olarak yaklaşık bir buçuk yıl olmasına rağmen, bu sene yapılacak olan Mali Genel Kurulu, bir Seçimli Genel Kurula dönüştüreceği kulislerde konuşuluyor. Konya Şeker kulislerinde şu anki yönetimin mevcut yapısını korumak için baskın bir seçime gideceği ifade ediliyor.

Onun için de bu yıl haziran ayında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Mali Genel Kurulunun ilanının yapılmadığına işaret ediliyor. Dolayısıyla da Yönetim Kurulunun Seçimli Genel Kurulu, Mali Genel Kurula dönüştürme yetkisinin olduğu söyleniyor.

GELEN BİLGİLERE GÖRE 18 ADAY VAR

Şu anda 18 adayın olduğu kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.

Önceki Başkan Recep Konuk’un da aday olabileceği konuşulurken, Konuk’un çalışmalara başladığı da gelen bilgiler arasında.

Konya Pancar Ekiciler Kooperatifinin Başkanlığı için aday olacağı yönünde kulislerde konuşulan isimler şöyle; Ramazan Erkoyuncu (mevcut başkan), Arslan Üstündağ, Uğur Kaleli, Alişan Taşpınar, Mehmet Kale, Ömer Şahin, Yusuf Erdem, Kemal Ateş, Fatih Öksüz Ferhat Gider, Mithat Kırmızı, Nazım Parla, Servet Sarı, Ali Turan, Seyit Alemdar, Alaaddin Özçelik, Serdar Erdoğan.

Adaylar arasından Arslan Üstündağ geçtiğimiz Cuma akşamı basın mensuplarıyla bir araya gelerek adaylığını resmen açıklamıştı zaten.

Öte yandan kulis bilgilerine göre Ömer Şahin’in de saha çalışmalarına başladığı bilgisine ulaştım.

Eski Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin sürece dahil olup olmadığı noktasında da çelişkili bilgiler var. Başkanın aday olmadığı da söyleniyor. Ama biz yine de kulislerden gelen bilgiler ışığında ismine listede yer vermiş bulunduk.

Gelen bilgiler şimdilik bu yönde…

SERT BİR SÜREÇ YAŞANACAK

Konya Şeker’de başkanlık için adayların fazlalığı, çetin bir sürecin yaşanacağının işaretini veriyor. Eğer eski Başkan Recep Konuk sahalara tekrar dönerse listedeki adaylardan pek çoğunun yarıştan çekileceğini tahmin etmek zor değil. Recep Konuk’un aday olduğu bir denklemde bu listeden en fazla 5 kişinin yarışacağını düşünüyorum.

Çiftçiler ne diyecek, nasıl bir karar verecek süreci yakından izleyip göreceğiz.

Ama şunu biliyorum ki yeni seçilecek başkanın önünde bir sürü sorun yumağı olacak. Fabrikanın taşınmasından tutun da enerji santrallerindeki düzenlemelere kadar bir sürü sıkıntı çözülmek için bekliyor.

Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik sıkıntıları göz önünde tutunca, yeni seçilecek başkanın işinin hayli zor olacağını tahmin etmek zor değil.

Mevcut Başkan Ramazan Erkoyuncu’nun konu hakkında henüz bir açıklaması yok. Kendisinin kamuoyunu bilgilendirmek adına yakında bir açıklama yapması bekleniyor.

Konya Şeker hakkında biraz bilgi vermek gerekirse;

Şu anda Konya Şeker’in bünyesindeki Anadolu Birlik Holding’in iştirakleri olan, Konya Şeker Fabrikası, Çumra Şeker Fabrikası, Soma Termik Santrali, Kangal Termik Santrali, Panagro, Torku Atıştırmalık Ürünler Fabrikası, Etanol Fabrikası, Yem Fabrikası, Un Fabrikası, Panplast Fabrikası, Altınekin Yağ Fabrikası, Beta Tohum başta olmak üzere onlarca başka iştirak bulunuyor. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifine seçilen başkan ise bütün bu iştiraklerde tam yetkili konumda oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR