Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Umutlarımız Çekya maçına kaldı

Umutlarımız Çekya maçına kaldı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin durumu belli aslında. Ama cümleye nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Direkt söyleyeyim, Gürcistan gibi dünya sıralamasında ilk 100’e yeni girmiş bir takımı yenmenin çok abartıldığını düşünüyorum. Futbol kamuoyunun yanında tüm Türkiye’nin gündemini oluşturması, futbolcular üzerinde bir rehavete yol açtı. Çok daha iyi hazırlanmaları gereken Portekiz maçında konsantre eksikliği yaşadığımızı düşünüyorum. Ama bu belki de daha sonra oynayacağımız maçlar için bir uyarı niteliği taşır. Çünkü hem Vincenzo Montella hem de oyuncuların kendilerine bir çeki düzen vermesi için uyarıydı.

Portekiz maçı…

Malum Portekiz dünyanın en iyi futbol oynayan ülkelerinden bir tanesi. Cristiano Ronaldo zaten dünya yıldızı.

Portekiz’e karşı kaybedilmiş maçın telafisi tabi ki Çekya maçı ile alınabilir. Ve sonraki muhtemel bir Fransa, Hollanda ve daha sonra gelecek rakipler ile oynayacağımız maçlar ile daha organize daha konsantre olup nerede hata yaptığımızı test edeceğimiz maç. Belki de Portekiz maçının dersi olabilir. Bu konuda futbolcular ve hoca arasında yaşanan sıkıntıları, sosyal medyadaki tartışmaları yersiz buluyorum. Çünkü şu anda herkesin yoğunlaşması gereken tek konun Çekya maçında galip gelmek, en kötü berabere kalmak.

Şu andaki duruma göre Hollanda ama son maçlarda Fransa fazla gol atarsa Fransa’da rakibimiz olabilir. Son 16’da Hollanda’nın rakibimiz olmasını isterim. Eğer Hollanda olursa çeyrek ve yarı final eşleşmelerimiz görece daha kolay olabilir.

Yarı final iddiamızı sürdürmek istiyorum. Bu benim temennim. Ama Portekiz maçının çok iyi bir ders olduğunu düşünüyorum.

Çekya maçından şüphe etmiyorum. Kazanacağımızı en kötü berabere kalacağımızı ve yolumuzun acık olduğunu biliyoruö.

Bekle bizi Berlin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR