BİK’in “Marka Şehirler” Toplantısından Notlar
Geçtiğimiz Cumartesi günü Dedeman’da Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Marka Şehirler konferanslarının ilki yapıldı.
Milletvekillerimiz, Valimiz, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, konuşmacılar, gazeteciler, kurum ve kuruluşlardaki basın çalışanları, iletişim fakültesinin öğrencileri katıldı konferansa.
BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Büyük Türkiye’nin farkında ve büyüyen Türkiye’de medyanın nasıl büyüyeceğini çok iyi biliyor. Yerel basını önemsiyor ve yerel basın olmadan Türkiye’nin büyümesinin eksik olacağını tespit etmiş. Anlıyorsunuz ki bu toplantıyı Konya’da yapmış olmaları bir tesadüf değil.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a bu toplantıyı Konya’da tertip ettiği için teşekkür ediyoruz.
Basın İlan Kurumu İl Müdürü Özden Konur’u ve ekibini de toplantının eksiksiz, kusursuz yapılmasını sağladıkları için kutluyoruz.
Konferansta söyledi, Sayın Tahir Akyürek, Kültür Parkın yanına yeni yaptıkları binaların bir tanesini basın mensuplarına tahsis edecekmiş.
Elbette çok iyi olur ve konuyla ilgili bir önerimiz var;
Medya mensupların tahsis edilecek binanın sorumluluğu ve işletmesi Basın Enformasyon İl Müdürlüğüne verilmelidir.
Zira son yıllarda patronlar arasında çekişme alanı olarak kabul edilen gazetecilerin temsilini yaptığını iddia eden dernekler, cemiyetler ne yazık ki öyle ya da böyle fonksiyonlarını yitirmişlerdir.
Basın Enformasyon İl Müdürümüz Tuncay Karabulut çok değerli bir insandır ve ben bir tarafa angaje olacağına kesinlikle inanmıyorum, eğer sorumluluk Basın Enformasyon İl Müdürlüğüne verilirse, bütün gazetecilerin gelebileceği, çay içip, sohbet edebilecekleri, haber ya da köşe yazılarını yazabilecekleri ve belki maçları izleyebilecekleri nitelikli bir alan Konya’daki gazetecilere kazandırılmış olur.
Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu girişimi gayet güzel bir girişimdir, bir gazeteci olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ediyoruz, bu tahsis yapıldıktan sonrada görev biz gazetecilere düşmektedir.
Gazetecilerde, (dikkat edin patronlar demiyorum) bu alanı Basın Enformasyon İl Müdürlüğünün koordinesinde bir şekilde kullanmalıdır.
İkinci notum, Sayın İlhan Yerlikaya’yla ilgili. Konya Milletvekilimiz Sayın İlhan Yerlikaya bu toplantıda yaptığı konuşmada önemli konulara değindi, dünyanın değişmesi, ekonomi, iletişim, teknoloji…
İlhan Hocanın Konya’da daha etkili olmasının Konya’ya kazanım olacağını düşünüyorum. Nitelikli, değerli ve dünyayı çok iyi takip eden bir insan İlhan Hoca, konuşması da harikaydı, neden Konya’da daha etkili değil onu anlayamıyorum?
Prof Dr İlhan Yerlikaya Hocamıza acizane şunu tavsiye edebilirim, Konya’yı çok iyi tanıyan bir danışman bulabilir kendisine, bu danışman aracılığıyla hem Konya’yı daha iyi tanımış olur ve hem de Konya’nın gündeminde daha etkili olur.
İlhan Hoca derviş bir insandır, makama, unvana, övgüye tamah etmez ama bilsin bizim Konyalılar olarak kendine ihtiyacımız var. Hem nitelikli siyaset için, hem de Konya’mızın geleceği için.
Son notum ise İletişim Fakültesi Öğrencileriyle ilgili.
Cumartesi günü SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender önemli bir konuşma yaptı. Bugün Türkiye’nin geleceği ÖSS ve KPSS’ye sıkıştırılmış durumda. ÖSS’den puanı tuttuğu için fakülteye gelen öğrencilerde gazeteciliğin ruhunu anlamıyorlar.
Ahmet Hocam konuşmasında durumun farkında olduğunu gösterdi.
Ahmet Hocam, Doç Dr Mustafa Şeker Hoca’nın konuşması da çok net göstermiştir ki, iletişim fakültesindeki hocaların gazetecilikle, medyayla hiçbir ilişkileri yoktur.
Gençlerin bu kadar gazetecilikle ilgisiz olmalarının temel nedeni, personeline çok düşük maaş veren, gazete patronları ile gazetecilikle ilgisi olmayan hocalardır.
Neyse, yoğun, deneyimlerden çok şey öğrendiğim, Doç Dr Mustafa Şeker Hocanın konuşmasında sıkıldığım, yemekte enteresan mücadelelere şahit olduğum, insanların makam ve hırs peşinde koşmalarına gülerek baktığım bir konferansı böylece yaşamış olduk.
Devamını bekliyoruz…