BAYRAMLAR DEĞİŞİYOR AMA OTOBÜSLER HALA AYNI
Bu Bayramı da her zaman olduğu gibi memleketim Altınekin’de geçirdim. Akraba, dost ve komşularla beraber olup sıla-i rahim yaptım. İş dolayısıyla Konya merkezde olduğumuz için fırsat bulup ta memleketimi ziyaret etme imkânı bulamıyorum. Bunun içinde bayramlar benim için bir fırsat oluyor. Tıpkı eskilerde olduğu gibi.. Kendimce eş-dost, akraba, komşular ziyaret ettim yakınlıkları bir nebze de olsa tazeledim. Benim için bayramlar önceden de olduğu gibi özlem giderdiğim güzel günlerdi. Şimdilerde ise bayramdan tatil anlaşılıyor. Daha aylar öncesinden bayram tatili hesaplanıyor ve şehir dışına çıkılıyor. Anne-baba, eş-dost ziyaretleri bir kenara bırakıp bayramlar artık bir senenin yorgunluğunun atılacağı günler olarak bakılıyor. Ama ben şunu gördüm ki benim memleketimde hala sıla-i rahime önem verenler çoğunlukta. Bayram boyunca bunu bol bol gözlemleme imkanım oldu..
Fakat benim değinmek istediğim konu farklı..
Nasıl benim için bayramlar değişmediyse de Altınekin’e ulaşımda kendimi bildiğimden beri aynı devam ediyor.. Geçen sene Ramazan Bayramı arife günü Pazar gününe denk gelmiş ve Altınekin’e bayram önü olmasına rağmen sadece iki sefer konulmuştu. Sıcağa rağmen oruçlu vatandaşlar saatlerce beklemenin ardından otobüsün içinde istif olmuştu..
Ben bu görünümün Büyükşehir Yasasıyla birlikte ulaşımın Büyükşehir Belediyesine geçmesiyle düzeleceği umudunu taşıyanlardan biriydim. Fakat her geçen bayram yine aynı..
Değişen hiçbir şey yok..
Sadece biraz daha iyi otobüs vermişler..
En azından koltukları sağlam..
Bu bayramda son gün yine Pazar gününe denk geldi.. Ve dönüş yolculuğu da haliyle o gün olacağı için seferlerde bir artış olur mu diye baktım.. ama yine aynı sadece iki sefer..
Başka zaman seferlerin yoğun olduğu günlerde bayram dolayısıyla kalabalığı düşünüp ona göre bir yol çizecek birileri yok mu?
Ben sorumluyu bulamamıştım geçen bayram.. Bu bayram yine bulamadım..
Büyükşehir Belediyesi’ni arıyorum bize talep gelmedi diyorlar..
Altınekin Belediyesi’ni arıyorum biz talebimizi ilettik.. Araç gelmedi diyorlar..
Bu durumda bunun sorumlusu kim?
Sorumlu kişiler bu kalabalığın olacağını tahmin edemiyorlar mı?
Yoksa etmek mi istemiyorlar..
Haliyle olan yine vatandaşa oluyor..
Vatandaş birbirinin üstünde gitsin.. Sonra çık şunu yaptım bunu yaptım de..
Kandırmayalım birbirimizi!
Otobüs mü yok elinizde?
Yoksa yine Taşraya üvey evlat muamelesi mi bu?
MAHALLELERE KAYNAK SUYU SEBİLLERİ
KOSKİ, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında merkez dışındaki mahallelere de 5 bin litrelik tatlı su sebilleri yapıyor. Tatlı su dağıtım şebekesinin götürülme imkanı olmayan mahalleler için planlanan çalışmada, dört mahalle pilot bölge olarak seçildi. Pilot bölgelerde yürütülen çalışmada 5 bin litre kapasiteli tatlı su sebilleri kuruldu. Yine Bayramda bizzat şahit olduğum görüntünün giderilmesi açısından güzel bir uygulama olur.. Vatandaş daha fazla çamur içmeden biraz daha hızlı yaygınlaşmalı..