Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Açık ara fark!

Açık ara fark!

Nihayet dananın kuyruğu koptu.

İki haftadan uzun zamandır gündemin en önemli konularından biri olarak görülen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 72. Seçimli Olağan Genel Kurulu yaklaşık 20 bine yakın çiftçinin katılımıyla tamamlandı.

Ramazan Erkoyuncu, Recep Konuk, Mehmet Taşpınar, Arslan Üstündağ ve Ali Turan‘ın ter döktüğü seçimin kazananı Ramazan Erkoyuncu oldu. Ramazan Erkoyuncu, en güçlü rakibi Recep Konuk’a açık ara fark atarak seçimi kazandı.

Erkoyuncu cephesinde büyük bir sevinç yaşanırken, Recep Konuk cephesinde ise büyük hayal kırıklığı yaşandı.

Öte yandan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 72. Seçimli Olağan Genel Kurulu’na tarihi bir katılım oldu.

Zaten çok büyük bir rekabetin olması bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu.

Seçim için toplamda 13 sandık kuruldu. Delegelerin seçime yoğun ilgisinden dolayı sandıkların önünde uzun kuyruklar oluştu. Oy kullanmak için uzun süre sıra bekleyenler oldu. 13 sandığın hepsinde de mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu 1. çıktı. Oy sayımı, 5 saatten fazla sürdü.

13 sandık sonucuna göre seçimi kazanan Ramazan Erkoyuncu toplamda 12 bin 724 oy aldı. Recep Konuk ise 7 bin 145 oy alabildi.

Aradaki makas hakikaten dikkat çekti…

Açıkçası ben de bundan farklı bir sonuç beklemiyordum ama farkın bu kadar açık olacağını da zannetmiyordum.

Özellikle geçtiğimiz hafta çok sayıda çiftçiyle sohbet etme imkanım olmuştu. Kendi anketimi yaptım da diyebilirim. Konuştuğum çiftçilerin çoğunluğu Ramazan Erkoyuncu ile yola devam etmekten yanaydı.

Nitekim anketimiz doğru çıktı, çiftçiler sandıkta Erkoyuncu dedi.

Yeni dönemin hem Ramazan Erkoyuncu’ya hem Konya Şeker’e hem de çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Şimdi Ramazan Erkoyuncu’nun önünde çok önemli iki tane eşik var.

Özellikle Konya’nın kuzeyindeki Altınekin, Cihanbeyli, Kulu bölgesinin çiftçileri başta olmak üzere bütün çiftçiler bir an önce su sıkıntısına çözüm bulunmasını istiyorlar. Bunun için de Ramazan Erkoyuncu’dan beklentileri büyük.

Ramazan Erkoyuncu’nun; hem Konya siyasetini hem de Ankara’yı bir şekilde Konya’ya dış havzalardan su getirilmesi konusunda harekete geçirmesini bekliyorlar.

Öte yandan fabrikanın geleceği hakkında da net bir tavır bekliyorlar. Çiftçiler bizlere de sık sık Konya Şeker Fabrikası’nın Altınekin-Cihanbeyli bölgesine yeni bir kampüs kurup kurmayacağını, kurulacaksa bunun net tarihlerle ne zaman başlayacağını, inşaatın ne kadar süreceğini sürekli soruyorlar.

Kuzey Konya’nın çiftçileri, fabrikanın bölgeye taşınması için çalışmaların hızlandırılmasını ve Altınekin-Cihanbeyli’nin de tıpkı Çumra bölgesi gibi kalkınmasını istiyorlar.

Çiftçiler adına da duyurmuş olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi