Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

3 puan rahatlatır

3 puan rahatlatır

Süper Lig’de sezona istediği gibi başlayamayan ve geride kalan 4 maçta yalnızca 1 kez galip gelebilen Konyaspor, bugün deplasmanda Samsunspor’un konuğu olacak. Buradan alınacak bir 3 puan, yeşil beyazlıların gelecek adına daha rahat şekilde yolunda devam etmesini sağlayacak.

Nitekim yalnızca ligin ilk haftasında galip gelebilen ve son 3 maçtır da 3 puana hasret kalan Anadolu Kartalı, bu maçı da olası bir mağlubiyetle kapatırsa işler çok daha kötüye doğru gidecektir.

Şimdi Samsunspor müsabakası öncesi istatistiklere ve bilgilere genel olarak bir bakalım;

Konyaspor’un Samsunspor’a konuk olduğu son beş lig maçı da berabere biterken, bu süreçten önceki son karşılaşmayı yeşil beyazlılar Süper Lig’de 3-2 kazanmıştı. O müsabaka Nisan 2004 tarihinde oynanmıştı.

Süper Lig’de çıktığı son dokuz deplasmandan üst üste iki kere aynı sonuçla dönmeyen Konyaspor, son deplasman maçında Bodrumspor’a 3-1 yenilmişti.

Süper Lig’de bu sezon Galatasaray ile birlikte duran toptan en fazla gol atan iki takımdan biri olan Konyaspor (4 gol attı), Samsunspor filelerine gönderdiği son dört golün üçünü bu şekilde (2 korner ve 1 penaltı) kaydetmişti.

Profesyonel kariyerindeki ilk golünü 1. Lig’de oynanan maçta Nisan 2013 tarihinde Samsunspor filelerine gönderen Umut Nayir rakibiyle Süper Lig’de karşılaştığı iki maçta da gol sevinci yaşayamadı. Umut, Konyaspor formasıyla Samspor karşısında Süper Lig’de gol atmayı amaçlıyor.

Konyaspor forması giyen Guilherme Sitya, Süper Lig kariyerinde hem gol attığı hem asist yaptığı tek maçı Mayıs 2024 tarihinde Samsunspor’a karşı oynadı.

Yeşil beyazlılar, bugün oynayacağı Samsunspor müsabakasını kazanarak yoluna rahat bir şekilde devam etmeyi planlıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi