Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Çamdalı’nın dikkat edeceği noktalar

Çamdalı’nın dikkat edeceği noktalar

Konyaspor’da bitime son 4 maça kala Omerovic ile yollar ayrıldı ve Ali Çamdalı dönemi başladı. Öncelikle hayırlı olsun diliyorum. Ali Çamdalı, futbolculuk ve sportif direktörlük görevi sonrasında bu kez de teknik adam ünvanıyla Konyaspor’da görev alacak. Umarım ve dilerim futbolculuğu gibi başarılı bir teknik adam olur. Çünkü sportif direktörlükte istediği başarıyı aldığını düşünmüyorum.

Son 1 aya girdiğimizde ise artık teknik ve taktiğin bir kenara bırakılarak mental olarak takımın iyi hazırlanması gerekiyor. Omerovic’in teknik bilgisi yüksek ancak takım motivasyonu konusunda yeterli düzeyde değildi. Yönetim tabiri caizse ölüm-kalım maçları öncesinde takıma bir şok etkisi oluşturmak için bu değişikliğe gitti. Başarılı olur mu, bunu Fenerbahçe maçı kadar sonraki gelişmeler de belirleyecek.

Hiçbir maç oynanmadan sonucu belli olmaz. Galatasaray sahasında Sivasspor’u yenerse, Fener 7 puan geride maça başlayacak. Rakibin üzerindeki baskı Konyaspor’a yarayabilir. Ceza sahası dışından atılacak bir şut da maçın kilidini çözebilir. Bu yüzden evet zor bir maç ama futbolcuların ve özellikle Ali Çamdalı’nın mental olarak iyi hazırlanacağını düşünüyorum. Mental tazelenme ne kadar yeterli olacağını pazartesi günü anlayacağız.

Şahsi görüşüm, maç skoru ve dakika kaç olursa olsun Konyaspor maçtan kopmazsa puan çıkartabilir. Omerovic geçen hafta risk alacağız dedikten sonra ben Fenerbahçe’nin farklı kazanacağını düşünmüştüm. Ali Çamdalı hücum değil, savunmasını doğru kurarsa iyi başlangıç yapar. Diğer bir aksiyon düşünmemeli. Zorlu ama heyecanı yüksek bir mücadele Çamdalı’ya yürekten başarılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR