Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

3 puan ilaç gibi geldi

3 puan ilaç gibi geldi

Konyaspor’un, Samsunspor galibiyeti ilaç gibi geldi.

Pazar akşamının en güzel haberi Konyaspor’un, Samsunspor’u 3-0 yenip, 40 puana ulaşması ve rakiplerinin puan kaybetmesinin beklemesiydi. Karagümrük dışında, Pendikspor, Hatayspor, Gaziantepspor galip geldi. Dolayısıyla Konyaspor’un galibiyeti önemliydi ama anlamlı olabilmesi için rakiplerinin de kaybetmesi gerekiyordu.

Öyle görünüyor ki düşme barajı 42’ye yükseldi. 42 puana yükselmesi bizim açımızdan kötü oldu. Kayserispor maçının berabere bitmesinin kurtarabileceği bir imkan, mecburi bir galibiyete döndü. Bu aslında hiç iyi bir haber değil. Belki şimdi Samsunspor maçının galibiyetini, maçın nasıl kazanıldığını, oyun şeklimizi konuşmamız gerekiyordu.

Kayserispor maçından da galip gelmek gerekiyor. Bu haftayı iyi hazırlıkla geçirip maçın mutlak galibiyetle geçilmesi gerekiyor. Kanaatim 1 puanın kesinlikle yetmeyeceği.

Devamında Galatasaray, Fenerbahçe ile berabere kalırsa ne kötü. Şampiyon olur ve Konya’ya şampiyon takım olarak gelmesinin psikolojik rahatlığıyla bir puan daha alınabilir. Bunun üzerinden hesap yapmak, son maçta Galatasaray ile berabere kalmak ve galip gelmekle ilgili ihtimal çok riskli olabilir. Bu yüzden Kayseri maçında konuyu kapatmak gerekiyor.

Ne yapıp, ne edip bu maçı almak gerekiyor. Başkan Ömer Korkmaz ve Ali Çamdalı’nın da bunun hesabını çok iyi yaptığına eminim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR