Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Acilen kenetlenmeliyiz!

Acilen kenetlenmeliyiz!

Belli ki Kasımpaşa galibiyeti artık “biz bu işi bitirdik” algısıyla hepimizi rehavete sürüklemiş Konyaspor camiası olarak. Bizim rehavet takıma ve teknik ekibe de sirayet etmiş olacak ki hafta arası bom boş geçirilmiş.

Bu maçın önemi kavranamamış, zaten takımdan olağanüstü bir oyun ve ekstra bir performans beklentimiz yoktu lakin bu derece önemli bir maçta en azından kora kor bir mücadele bekliyorduk bunuda göremedik.

Takım sahada yürüdükçe taraftarda tribünde geriliyor ve aşırı tepkiler vermeye başlıyordu taraftar duygusallığı ile, kendince haklı nedenleri vardı elbet lakin kalitesi sınırlı zar zor maç kazanan psikolojik olarak yıpranmış bir takıma bu denli tepki vermek onları daha da geriye itip maçtan tamamen kopmalarına yardımcı olmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktı.


Bu duygusal gelgitleri daha öncede yaşadık biz, maç anında yapılan protestonun hiçbir işe yaramadığını muhatabında bir karşılık bulmadığını yaşayarak öğrendik. Bu durumundan tek yara alan Konyaspor oldu geçmiş dönemlerde de maalesef. İyi yada kötü doğru veya yanlış ligi bu futbolcularla bitireceğiz. Şuan için onlar bize değil, biz onlara mecburuz.

Eğer ki meselemiz Konyaspor’un sağ salim şu sezonu bitirip bu hengameden kurtulması ise kalan maçlarda bu oyuncu grubunu destekleyip iteklemekten başka çaremiz yok...


ÖMEROVİÇ HOCA ŞAŞIRTTI


Mevcut piyasa hocalarıyla oyalanmaktansa Ömeroviç gibi en azından belli bir oyun kültürü olan biriyle çalışılmasından çok memnun olmuştum geldiği gün. Allah’ı var oyun olarak tatmin etmese de skor ve puan anlamında bizi o cendereden çıkardı takımın dağınık görüntüsünü az çok toparladı.

Fakat tamda bu kadar emeğin karşılığını alıp hem kendini hem bizi rahatlatacağı bir maçta takıma hakim olamaması saha kenarındaki silik görüntüsü beni oldukça şaşırttı ve hoca ile ilgili düşüncelerimi sorgulamama sebep oldu. İnşallah hoca kalan maçlarda ona olan güvenimizi yeniden tazeler.


YÖNETIM AKLI SELİM DAVRANMALI


Her şeye rağmen kaybedilmiş bir şey yok. Çok şükür hâlâ kendi göbeğimizi kendimiz kesecek durumdayız. Daha ligin bitmesine 5 hafta var ve alınacak muhtemel 5-6 puanla ligde rahatlıkla kalabilecek durumdayız.
Bir kaos rüzgarıyla, tedirgin olup olağanüstü durum havasına girmeye gerek yok bu süreçte sakin duran ayakta kalır.


Taraftar olarak bizler duygusal tepkiler verebiliriz lakin yönetim aklı selim davranıp kaosa izin vermemeli biran önce oyuncular ve teknik ekip rehabilite edilip Alanyaspor maçı unutulmalı ve önümüzdeki maçlara odaklanmalıyız.
Son olarak şunu söyleyeyim;
Konyaspor'un şuanki durumunun sorumlusu ne mevcut yönetimdir, ne mevcut teknik ekip ,nede mevcut oyuncular.


Bu sürece nasıl gelindiği herkesçe malum.
Elimizdeki malzeme bu ıkına sıkıla da olsa bu ligde kalıp geçmişe sünger çekmek zorundayız yoksa üzerimize yorgan örterler.


Biran önce KENETLENMELİYİZ..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR