Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Üçüncü ihtimal yok!

Üçüncü ihtimal yok!

Konyaspor, Milli araya tatsız başladı. Açıkçası geçen haftaki Bodrum FK şokunun ardından bu hafta bir reaksiyon bekliyordum. Ancak ilk 45 dakikayı hayal kırıklığı ve umutsuzluk içinde izledim. Anadolu kulüpleri arasında ofans hattı en zengin takımlarından bir tanesi olan Konyaspor’un, en çok transfer yapan takımlardan bir tanesi olan Konyaspor’un, tahtası kapalı olan Kayserispor ile 90 dakikayı 0-0 bitirmesi bana göre suküt-ü hayaldir.

Bodrum maçı sonrasında da yazmıştım. Konyaspor yeni bir takım. Neredeyse kadro tamamen yenilendi. Buna karşın Teknik Direktör Ali Çamdalı’nın yeni kurulan takımına ligin şartlarına uymayan taktik ve dizilişi işleri daha da zorlaştırıyor. Daha basit anlatmak gerekirse, Kasımpaşa maçındaki taktik ve oyun formasyonu bozulduktan sonra Galatasaray ve son olarak Kayseri maçlarındaki 3’lü, 5’li savunma denemeleri futbolcuların yerlerini kaybetmesine neden oluyor.

Bu sorun hücuma da yansıyor. Bunu belgelerle ispatlayabilirim. 3.haftanın en az gol beklentisi olan takım Konyaspor, Kayserispor maçını tek isabetli şutla bitiren Konyaspor. Yani savunmada gol yenmedi ama bu sefer de hücum S.O.S veriyor.

Konyaspor’un sorunu alışılagelmemiş bir diziliş ile sahaya çıkmaları. Ayrıca her hafta farklı kadro denenmesi. Hoca bunun için sabır gerekiyor diyor ancak kredisi taraftarlar nazarında az olan teknik heyetin yeni kadroya lig formatının dışında oynatması ve taktik denemelerini fazlasıyla cesurca buluyorum. Formasyonlara takılmayacaksak eğer işin finalinde skor tabelasının bir şekilde yardım etmesi gerekiyor. Oyun karmaşık, skor da gelmeyince haklı olarak homurdanmalar artıyor.

Peki nasıl düzelecek? Ali Hoca’nın önünde iki yol var. Ya ligin dinamiklerine uygun, oyuncularının dizilişlerinde kafa karıştırmayacak bir sistem oturtacak. Ya da kendi formatında ısrar edecek ve formasyon sadakati olmayan bu oyunuyla yaşanacak süreci puanlarla kapatmaya çalışacak. Hem oyun farklı, hem de sonuç olmazsa sorun büyüyecektir. Üçüncü bir ihtimal yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi