Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Türkiye Avrupa Kupası’nda yarı final oynar

Türkiye Avrupa Kupası’nda yarı final oynar

Ülkemizin futbol adına en büyük takımı Avrupa Şampiyonası’nda ilk maçında Gürcistan’ı güzel gollerle 3-1 mağlup etti. Her ne kadar bazı konularda eleştiri yapılsa da ki haklı boyutu var. Ama Gürcistan’ı yenmek önemli bir skor.

İlk maçların kendilerine göre artıları, eksileri vardır. Hem antrenör hem de futbolcular açısından ilk maçın verdiği eksiklikler vardır. Türk Milli Takımı’nın da özellikle orta sahada kurgusal anlamda bazı yanlışlar içerisinde olduğunu söyleyebiliriz.

Asıl önemli maç bugün oynanacak Portekiz maçı.

Portekiz maçındaki 11’de Barış Alper Yılmaz’ın başlayacağı bir forvet hattı, orta sahada belki iyi olursa İsmail Yüksek, değilse mevcut kadronun biraz daha defansif yönünün güçlü olacağı bir potansiyelle Hakan, Orkun ve Kaan üçlüsünden bir tanesinin değişmesiyle başlayabiliriz. Kanatlarda da Kenan’ın yerine Kerem ile başlamanın önemli olacağını düşünüyorum.

Ronaldo’nun olduğu bir milli takım, dünyanın izleyeceği bir maç. Bu maçta milli takımımızın motivasyonunun çok daha yüksek düzeyde olacağı, hatanın kabul edilmeyeceği ve çok sıkı bir mücadelenin olacağı bir maç.

Avrupa Şampiyonası’ndaki bütün maçlarda yüksek düzeyde mücadele görüyoruz. Özellikle gelişmekte olan futbolda öne çıkan takımlar yoğun bir mücadele örneği gösteriyorlar. Türkiye de vatandaşlarımızın yer aldığı Almanya’da yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Yer gök kırmızı beyaz oluyor. Bu coşkuyu sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü çok daha önemli bir maç bizi bekliyor olacak.

Ama belli ki bu turnuvada imza atan oyunculardan birisi Arda Güler, takımlardan birisi de Türkiye olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR