Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Son 10 yılın en önemli maçı

Son 10 yılın en önemli maçı

Bu akşam 22:00’da Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan Hollanda ile çeyrek finalde karşılaşacağız. Tüm dünyanın gözü bu maçta. Tahmin ediyorum ki bugün saat 22:00 itibariyle Türkiye’de hayat duracak ve herkes bu maça odaklanacak.

Son Avusturya maçında milli takımımızın yaşattığı coşku önemliydi. Sevince, mutluluğa, heyecana çok ihtiyacımızın olduğu günlerde bize önemli bir mutluluk yaşatmıştı. Tekrarını bekliyoruz.

Tekrarını bekliyoruz ama nasıl?

Hollanda geçiş oyunlarını çok iyi yapan, Avrupa’da bir ekol olmuş bir takım. Ancak eski Hollanda’nın izlerini kaybetmek üzere. Son Romanya maçında da çok hücum girişinde bulundular. Rakip ceza alanında çok defa topla buluştular. Açıkçası zorlanmadan Romanya’yı 3-0 yenerek bizim rakibimiz oldular.

Duygusal olmamak gerekiyor. Biz coşkulu maçlardan sonra özgüvenimiz fazlaca geldiği için bir sonraki maçta toparlanamıyor, konsantremizi yitiriyor ve kaybediyoruz. Tam da tarif ettiğimiz maç Hollanda maçı. Çok yoğun konsantre olalım, rakip takibi iyi analiz edelim ve bunları sonuna kadar sürdürelim ki tarih yazıp ayrı finale çıkabilelim. Bu mümkün. Bizim futbolcularımıza kalmış bir şey.

Merih, yaptığı bozkurt işaretinden dolayı 2 maç ceza aldı. Almanya’nın bu işarete tepkisi takımımıza ve ülkemize daha fazla kenetlenme vesilesi oldu. Maçlarda oynamaması olumsuzluklara yol açabilir ama eminim takımımız bu eksikliği en güzel şekilde tamamlayacaktır.

Uyaracağım tek konum defansımızın çok dikkatli olması. Rakip forvetleri kaçırmaması. İlk yarıyı en azından gol yemeden bitirmeliyiz ki Hollanda’yı daha rahat çözerek kazanalım.

Ve gelsin muhtemel İngiltere ile yarı final maçı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi