Muzaffer Dereli

Muzaffer Dereli

Şehadetin mübarek olsun İsmail Haniye

Şehadetin mübarek olsun İsmail Haniye

O, şöyle diyordu: "Canımız, kanımız, ailemiz her şeyimiz feda olsun Mescid-i Aksa yolunda."

Evet, Allah'ın ayetinde haber verdiği kullardan olduğunu ispat etti İsmail Haniye kardeşimiz. Yüce Allah c.c şöyle buyuruyor:

"Mü'minlerden öyle erler vardır ki, Allah’a verdikleri söze tam sadık kaldılar. Onlardan kimi adağını yerine getirdi şehit düştü, kimisi de bekliyor ve onlar (sözlerinde) hiçbir değişiklik yapmadılar." (Ahzab Sûresi 23)

Gerçekten onlardan olduğunu açıkça gördük bu mücahidin. Oğulları, gelini ve torunları ile en yakınlarından 10 kişiyi şehadete uğurladı. Akrabalarından 70 kişiyi. Hiç sarsılmadı. Bu nasıl bir imandı?

Hele görüntülerde, iki oğlunun şehadet haberinin verilişi anı vardı ki, tevekkülle karşılamasına hayran olunurdu. O, kiminle alış veriş yaptıklarını iyi biliyordu. Ailesi de, halkı da öyleydi.İşte bu hal de şu ayet-i kerimeyi hatırlatıyordu:

"Allah, Cennet karşılığında Mü'minlerden mallarını ve canlarını satın almıştır. Allah yolunda savaşırlar, öldürür ve öldürülürler. Bu, Allah’ın Tevrat, İncil ve Kur’an'da onlara vaadettiği bir haktır. Sözünde durmak için Allah’tan daha iyi kim olabilir? İşte ey Mü'minler! Yaptığınız bu alışveriş ile müjdelenin, sevinin. Çünkü en büyük kazanç budur." (Tevbe Sûresi 111)

Onun Kur'an okuyuşu ve Namaz kıldırışındaki ihlâsı apayrı dikkat çekiyordu. Samimiyet her yanından okunuyordu. Hele tilâvet ettiği ayet-i kerimeler ise, özellikle bir yerlere mesaj oluyordu. Mü'minleri uyarıcı, münafıkları işaret edici ayetlerin seçilmesi asla hedefsiz değildi. O, şehadete adamıştı kendini. Yine bir imamlığında şehadet ayetlerini okuyordu.

Sözüyle özü bir olan bu güzel komutan ve lider Rabbine öylece gitti.

DÜNYA ESİR ALAMADI

Nice liderleri esir alan şu fani alem, onu esir alamamıştı. Asla rağbet etmemişti ona. Şu ayet-i kerime ise bu güzel insanlara işaret eder:

"(Öyle) adamlar (vardır ki), onları ne bir ticâret, ne de (kârlı) bir alış veriş Allah'ı zikretmekten, namazı dosdoğru kılmaktan, zekâtı vermekten alıkoyamaz. Onlar, kalplerin ve gözlerin (dehşetle) döneceği günden korkarlar." (Nûr 37)

Şehit.. Allah'a adanan can...

Şehit... Allah'ın davasına konulan baş...

CENAZE NAMAZINI KILDIK

2.8.2024 Cuma namazı sonrası, Sultan Selim camiinde cenaze namazını kıldık bu mücahidin. İl Müftümüz Prof. Dr. Ali Öge Hocamız, arkadaşları Lokman Koyuncuoğlu ve bizim mahdum Prof. Dr. Muhammed Vehbi Dereli de vardı. Bu beraberlik bize eski yıllarını hatırlattı onların. İşte gazetede yazımız da bu görüşme ile kısmet oldu. Devamı ds gelir inşaallah. Lokman Beyin Babası Ahmet abimizle de dostluğumuz var yıllardır. Cenab-ı Hakk hepsinden razı olsun. Kendi yolunda hizmet etmeyi nasip eylesin.

Allah c.c. bizlere, böylesine mücahidleri örnek alarak yaşamayı ve son nefeslerimizi iman ve aşkla vermeyi lûtfeylesin kıymetli okuyucularım! Allah'ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Dereli Arşivi