Rektör değil Hızır Yine bir can kurtardı

Acil Tıp Uzmanı olan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, geçtiğimiz yıl denk geldiği bir kazada yaralıya ilk müdahaleyi yaparak kazazedinin hayatına dokunurken bu kez de Kestel Mahallesi’nde meydana gelen kazada, ağır yaralanan 17 yaşındaki motosiklet sürücüsü M.C.Ü’ye hayatını kurtaran ilk müdahaleyi yaptı.
Rektör değil Hızır  Yine bir can kurtardı

Alanya Kestel Mahallesi’nde sabah 08.30 sıralarında otomobil ile motosikletin karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. Kazada, motosiklet sürücüsü ağır yaralı olarak yerde baygın halde yatarken çevredekiler ise sağlık ekiplerini aradı. Kazanın olduğu dakikalarda makamına giden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi yaptı. Acil tıp uzmanı olan Rektör Türkdoğan, ağır yaralı motosiklet sürücüsünün kafa travması geçirdiğini tespit etti. Yaptığı ilk yardımla yaralının hayatına dokunan Rektör Türkdoğan, daha sonra sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Sağlık ekiplerinin gelmesiyle birlikte ambulans doktoruyla da istişare yapan Rektör Türkdoğan, yaralı hakkında da önemli bilgileri aktardı. Rektör Türkdoğan’ın doktor olduğunu anlayan ve ilk müdahalesine destek veren çevredeki vatandaşlar Türkdoğan’ı duyarlılığından dolayı tebrik ettiler. Öte yandan ağır yaralı M.C.Ü, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

GEÇEN YIL YİNE BİR KAZADA İLK MÜDAHALEYİ YAPMIŞTI

Rektör Türdoğan, geçen yıl Ağustos ayında Gazipaşa yolunda yine bir kaza anına denk gelmiş yaralılara ilk müdahaleyi yapmıştı. Türkdoğan’ın yaptığı ilk yardım sonrası kazazede ağır yaralı olmaktan kurtulmuş adeta yeniden hayat bulmuştu.

 Editör