Hayrettin Atak
Hayrettin Atak Nev-i şahsına ‘Müstakil’

Nev-i şahsına ‘Müstakil’

Geçtiğimiz hafta bir MÜSİAD Resitaline daha tanık olduk…

Türkiye’nin en etkin STK’larından biri haline gelen MÜSİAD kelimenin tek anlamıyla muhteşem bir organizasyona imza attı.

16. Expo fuarıyla üyelerini dünya ile buluşturmanın ötesinde başarabildiklerini de sergiledi biz dahiltüm ziyaretçilerine…

“Siyasetle ekonomi arasında nasıl olurda sıkışmazlar” diye her seferinde kendi kendime sorduğum bu yapı, yine Nev-i şahsına ‘Müstakil’ bir yapı olduğunu ispatladıböylece bir kez daha.

Neler başarabileceğini de…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapması bile bu başarının en büyük ispatı gibi.

Bununla birlikte ziyaretçiler arasındaki yabancı ağırlığı ve Afrikalı katılımcılar ve ziyaretçiler ayrı bir başarınıngöstergesi…

Diğer tüm sektörlerden öte savunma sanayine ayrı bir özen gösterilmiş olması organizasyonun ne denli ince mesajlarla dolu olduğu noktasında fikir veriyor insana… Özellikle eski Sovyet ülkelerinden ve Afrikalılardan askerlerin rağbet gösterdiği bu alan Türkiye için gelecek vaat ediyor… 

Ancak tüm bunlardan öte fuarda ki asıl önemli nokta ‘Konya’ faktörüydü…

Konya’da ki etkinliğinden, büyüklüğünden ve aksiyonerliğinden dolayı hep Konya menşeli bir STK’ymış   gibi bir havası vardır bende MÜSİAD’ın… Bu gerekçesiz izlenimin aslında çok ta temelsiz olmadığını bu fuar boyunca bir kez daha anladım. En fazla alan, en fazla etkinlik, en fazla tanıtım, en fazla katılımcı, en fazla ziyaretçi bakımından Konya’nın ezici bir üstünlüğü vardı… Konya’da ki köklü MÜSİAD geleneği bu kez İstanbul’a ve fuara sirayet etmiş.

Bunda en büyük payın MÜSİAD Konya yönetiminde olduğu da bir gerçek…

Büyük bir özveriyle Fuar’ı bir Konya Şovuna dönüştürdüler…

MÜSİAD Konya Başkanı Lütfi Şimşek baştaolmak üzere tüm yönetimi bu özverileri dolayısıyla kutlamak gerek…

Fuarın bir Konya şovuna dönüşmesinde Yeni Haber olarak bizimde payımızın olması kendi adımıza gurur vericiydi… Konya ve Konya sanayisini derinlemesine anlattığımız Müsiad Fuar Ekimiz ‘Business Konya’ gördüğü ilgiyle ve kalitesiyle topladığı beğeniyle hem bizi mutlu etti hem de organizasyonda ki Konya ağırlığına önemli katkıda bulundu.   

Son olarak Başkan Şimşek’e bir açıdan daha özel bir teşekkür borçlu olduğumuzu düşünüyorum;

Yakın zamanda başlaması beklenen Kıbrıs-Konya uçak seferlerine Tahran’ı da ekleyerek, çalışmanın daha rantabl ve daha kazançlı bir hale dönüştürmek için sarf ettiği çaba sebebiyle… Tahran-Konya-Kıbrıs seferlerinin şehre katacağı değer diğer tüm olasılıklardan daha fazla olduğu gerçeğini bu fuar boyunca gündemde ve sıcak tuttuğu için…

Umarız bu önemli teklif duyması gerekenler tarafından duyulur…

Yoksa sadece Kıbrıs-Konya bu şehre kazandırmaktan öte, bu şehirde yaşayanlara para harcayacakları yeni tatil yeri kazandırmaktan öteye gitmesi zor görünüyor…

Davutoğlu ismini hiç yazmasaydınız

Geçtiğimiz iki gün çok önemli bir sempozyum damga vurdu Konya gündemine… Şehir ve alimleri sempozyumunda Konya’nın son dönemine damga vuran Alimlerimiz anlatıldı. Sonuçları itibariyle takdire şayan bir çalışma… Konya’yı Konya yapan değerleri yeniden hatırlatmaktan daha güzel ne olabilir ki?

Bir de şu billboardlarda ki reklamlarında, en önemli konuğu olan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ismini sadece mercekle okunabilecek kadar küçük yazmasalarmış daha bir harika olacakmış…

Hem çağırıp hem de bu kadar küçük yazmak hangi PR kuralıyla açıklanır bilemiyorum…

İlla billboard okuma merceğiyle mi dolaşalım… Var mı ki öyle bir alet?

Eğitim önemli tabi…

Konya’da bir eğitim derneği pavyona çevrilmiş… İyi hizmet veriyorlar muhtemelen müşteri durumu da iyi…

Yıllarca esnaflık yapmış biri olarak biliyorum ki; En azından karakol bile Maliyeden bile daha hızlı hareket ederek yeni açılan bir dükkanın ne için, nasıl, hangi hizmet için ve kimler tarafından açıldığını bilirlerdi… Hiç tanımadığım bir polisin bile bana ismimle hitap ettiğini hatırlıyorum… Bazen hesaplarımı benden daha iyi tuttuklarını düşündüğüm zamanlar oldu…

Tüm bunlara rağmen Polisin, bir derneğin açılıp, onu pavyona çevirip içinde bilmem kaç konsomatris çalıştırıldığından uzun süre haberinin olmaması ne kadar mümkün bilemiyorum…

Sonuç olarak eğitim şart tabi…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hayrettin Atak Arşivi