Konyaspor galibiyete odaklandı!

Konyaspor iç sahadaki galibiyet hasretini bitirmek istiyor. Ligdeki galibiyetlerini deplasmandan çıkartan yeşil beyazlılar, Sivasspor’u geçerek hem galibiyet serisi yakalamak hem de taraftarının yüzünü güldürmek istiyor. Geri sayım başladı.
Konyaspor galibiyete odaklandı!

Trendyol Süper Lig 6.hafta mücadelesinde Konyaspor sahasında Sivasspor’u konuk edecek. Samsun deplasmanında aldığı 3 puanla kötü gidişatı sonlandıran Ali Çamdalı’nın talebeleri alacağı galibiyetle ivmesini devam ettirmek istiyor. Anadolu Kartalı’nda Josip Calusic haricinde eksiklik bulunmuyor. Geçtiğimiz hafta farklı sebeplerle sakatlık geçiren 3 futbolcunun oynamasına engel durum kalmadı.

tarihe-gecen-maclar-1.jpg

8 FUTBOLCU EKSİK

Konuk Sivasspor’da ise eksikler Teknik Direktör Bülent Uygun’un canını sıkıyor. Kırmızı beyazlılarda sakatlığı süren 7 futbolcu ile kırmızı kart cezalısı Balde cumartesi günkü maçta yer almayacak. Anadolu Kartalı zorlu maçı kazanarak yaklaşık 4.5 aylık iç saha kazanamama hasretini bitirmek istiyor. 7 puandaki iki takımın maçında düdük Yasin Kol’da olacak. Müsabakanın başlangıç saati ise 17:00.

konuk-takim-onde-1.jpg

KONUK TAKIM ÖNDE

Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda zorlu randevu. Süper Lig 6.hafta karşılaşmasında Konyaspor, Sivasspor’u ağırlayacak. Mücadele öncesinde iki takımın rekabet geçmişi araştırıldı. Buna göre konuk ekibin üstünlüğü bulunuyor. Ligde oynanan 30 karşılaşmada yeşil beyazlılar 8, kırmızı beyazlılar 13 kez sahadan 3 puan ile ayrıldı. 9 maçta ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor bu karşılaşmalarda rakip kaleye 29 gol atarken, Sivasspor 31 golle cevap verdi. İki takımın son randevusunu Sivasspor 1-0 kazandı.

eksik-ve-cezalilar.jpg

EKSİK VE CEZALILAR

Sivasspor'un en değerli futbolcusu olan Rey Manaj, tendon yırtığı nedeniyle yeşil beyazlılara karşı oynamayacak. Bilindiği üzere son karşılaşmada takımına 3 puan kazandırmıştı. Diğer yandan Sivasspor'da Mehmet Albayrak, Eymen Yurdcu, Erdem Güleç, Alaaddin Okumuş, Emre Gökay ve Sinan Kaya Konya'ya getirilmedi. T.Konyaspor’da ise Josip Calusic haricinde eksik futbolcu bulunmuyor.

tarihe-gecen-maclar-2.jpg

TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Konyaspor ile Sivasspor, Süper Lig’de 31. Randevuda karşı karşıya gelecek. İşte tarihe geçen maçlar;En Farklı Galibiyet (5 - 0) 08.04.2018
En Farklı Mağlubiyet (3 - 0) 23.03.2008
En Gollü Maç (4 - 2) Toplam 6 gol, 03.09.1967
En Gollü Beraberlik (2 - 2) 4 kez, sonuncusu: 04.01.2023

hakemin-karnesi-cikartildi.jpg

HAKEMİN KARNESİ ÇIKARTILDI

Trendyol Süper Lig 6. hafta karşılaşmasında Konyaspor sahasında Sivasspor'u konuk edecek. Mücadelede düdük Trabzon bölge hakemi Yasin Kol'da olacak. 90 dakika öncesinde iki takımın maçın hakemi ile ilginç bir istatistiği olduğu ortaya çıktı. Konyaspor, Yasin Kol yönetiminde çıktığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, konuk Sivasspor ise çıktığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Kol yönetiminde iki takımda mağlubiyet almadı. Cumartesi günkü maç merak ediliyor.

konuk-takim-onde-2-001.jpg

 Muhabir