Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Hasretimiz sona erdi!

Hasretimiz sona erdi!

Futbol hasretimiz nihayet sona erdi. Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonu, 74 günlük aranın ardından dün başladı.

Bugün ise Konyaspor hasretimiz sona erecek.

Ömer Korkmaz yönetiminde çok başarılı bir transfer sezonu geçiren Konyaspor’un bu sene zaferlerle dolu bir yıl geçireceğini düşünüyorum.

Yeni kadro ve yeni yapılanmanın sahaya nasıl yansıyacağını açıkçası çok merak ediyorum. Konyaspor hasretimizin sona ermesini dört gözle bekliyorum.

Konyaspor’un lig yolculuğu bugün Kasımpaşa deplasmanıyla başlıyor. Yoğun bir çalışma döneminden geçen Anadolu Kartalının, kritik deplasmandan puan ya da puanlarla dönmesini bekliyorum.

Ali Çamdalı hocanın nasıl bir kadro çıkaracağını açıkçası çok merak ediyorum. Geçen yıl kadroya alınacak doğru düzgün futbolcusu olmayan takımımızda bu sene kadro kalitesi öyle yükseldi ki; büyük bir forma rekabetinin oluşacağını hep birlikte göreceğiz. Bu durum en çok da hocayı zorlayacaktır.

Teknik direktör Ali Çamdalı nezaretinde 4-2-3-1 dizilişiyle mücadele eden Konyaspor’un, bu sene de aynı dizilişle sahaya çıkması muhtemel. Kasımpaşa maçında da aynı sistemle sahaya çıkılacaktır.

Konyaspor adına bu sene en üzücü gelişme ise Josip Calusic’in sakatlığı oldu.

Kasımpaşa ile Konyaspor arasında oynanacak zorlu karşılaşma öncesinde tek eksik Anadolu Kartalı’nda bulunuyor. Yeni transferlerden Josip Calusic, Slovenya kampında ayağından problem yaşamış ve sezonun ilk devresini kapatmıştı.

Ev sahibi Kasımpaşa’da ise herhangi bir eksik bulunmuyor.

Konyaspor’un ne yapıp edip bu maçı kazanacağını tahmin ediyorum. Kasımpaşa Konyaspor’a her zaman uğurlu geliyor. Bu defa da öyle olacaktır.

Başarılar diliyorum.

BU SENE HAKEMLER KONUŞULMASIN!

Kasımpaşa ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı Rize bölgesi hakemlerinden Muhammet Ali Meteoğlu yönetecek. Meteoğlu’nun yardımcılıklarını ise Mehmet Kısal ve Özcan Sultanoğlu üstlenecek. Furkan Aksuoğlu ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev alacak.

Hakemlerin performansını yakından izleyeceğiz elbette.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, MHK seminerinde yaptığı konuşmada, geçen sezon Süper Lig maçlarına yabancı hakem getirildiğini hatırlatarak "Kendi evlatlarımıza güvenemeyip yabancı hakem getirdik bu ülkeye. Sadece size olan bir hakaret değil, bütün Türk milletine yapılan bir hakaretti. Yapanları kınıyorum” demiş ve Hacıosmanoğlu'nun bu sözleri hakemler tarafından alkışlanmıştı. Hakemlerin ücretlerine de yüzde 75 zam yapılmıştı.

TFF’nin yeni yönetiminin yeni anlayışı umarım faydalı olur da adil ve istikrarlı hakem performansları izleriz.

Koşmaya hayrı olmadığı için sürekli düdük çalıp oyunu kesen, medya ya da camia baskısı nedeniyle adaletten uzaklaşan, canının istediğine kart gösterip diş gösterenden korkan hakem performanslarından bıktık artık. Hakemlerimiz kendilerine çeki düzen verirse, bu sene inşallah seyir zevki yüksek maçlar izleriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi